Σεισμός έπληξε    μια αρχαία πόλη στη νοτιοανατολική Ισπανία, την Τετάρτη, προκαλώντας κατάρρευση σπιτιών,  καταστρέφοντας ιστορικές εκκλησίες και δημόσια κτίρια και σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 άτομα.

 Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:47 ώρα Ελλάδος στην περιοχή της Murcia, νοτιοδυτικά,της πόλης Lorca στην Ισπανία. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις 1 χιλιόμετρο, γεγονός που εξηγεί την καταστροφική του δύναμη. Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε ένας μετασεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ. Οι αρχές ακφράζουν τον φόβο ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί κι άλλο τις επόμενες ώρες. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Μαδρίτη.Ο σεισμός μεγέθους 5,3 ανησύχησε τη δημοφιλή τουριστική περιοχή της Murcia και κατεδάφισε έναν οίκο ευγηρίας και τον πύργο  ενός σημαντικού ναού στην πόλη Λόρκα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.