Σαφείς αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή και και το αντιμεταναστευτικό πογκρόμ που έχει εξαπολύσει, πήρε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Η Εκκλησία αγαπά όλους τους ανθρώπους και άσπρους και μαύρους και μη χριστιανούς. Όλους τους ανθρώπους. Και δεύτερον πορεύεται στο δρόμο της και δεν χρειάζεται προστάτες» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε παρέμβασή του για τη στάση της Χρυσής Αυγής και σε ερώτηση αν υπάρχουν πολιτικοί φορείς που προστατεύουν την εκκλησία.

Ο αρχιεπίσκοπος σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, για την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμών και σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση: «Όταν δεν θα έχω εγώ να φάω και δεν θα έχεις και εσύ να φας, τότε θα σταματήσουμε. Όταν όμως εγώ θα έχω να φάω και εσύ δεν θα έχεις να φας τότε δεν είμαστε σε καλό δρόμο» τόνισε.

Έντονα αντέδρασε η Χρυσή Αυγή, που προσπαθεί να καπηλευθεί το χριστιανικό αίσθημα, επιχειρώντας να διχάσει τους κληρικούς, όπως κάνει και στον λαό : "Θλιβόμαστε όταν ο Αρχιεπίσκοπος πολιτικολογεί και επιτίθεται εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ο κλήρος όμως προτρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα. O κλήρος κι ο πιστός Λαός είναι στο πλευρό μας. Η υποστήριξη αυτή μας δίνει δύναμη σε αυτήν την εθνική πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.