Υστερα από μία θυελλώδη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής που κινδύνεψε να μην αρχίσει καν και να διακοπεί άλλη μια φορά, και διήρκησε δέκα και πλέον ώρες, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για τα επώδυνα μέτρα του πολυνομοσχεδίου. Ψήφισαν 299 βουλευτές και με 153 «υπέρ», 128 «όχι» και 18 παρόντες το Μνημόνιο 3 είναι πλέον νόμος του κράτους. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θέτει νέα ζητήματα στις ισορροπίες μέσα στην τρικομματική κυβέρνηση και ιδιαίτερα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αφού μετρήθηκαν επτά «διαρροές»: Από το ΠΑΣΟΚ οι Χρήστος Κασσής, Γιάννης Παραστρατίδης καταψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, οι Γιάννης Κουτσούκος, Μάρκος Μπολαρης και Αντζελα Γκερέκου δήλωσαν «παρών», ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης απουσίαζε - οι διαγραφές τους από το κίνημα είχαν ήδη προεξοφληθεί πριν από την ψηφοφορία. Από τη ΝΔ «παρών» δήλωσε ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασσαπίδης, ο οποίος διαγράφηκε αμέσως μετά από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν όλοι «παρών».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.