Η Νέα Σκακιστική Κίνηση – Μέτωπο Συνεργασίας ευχαριστεί τα σωματεία και τους εκπροσώπους τους που την στήριξαν. Δόθηκε μία δύσκολη εκλογική μάχη σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, αλλά στέφθηκε με επιτυχία για την διευρυμένη παράταξη: σημειώθηκε σημαντική αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, τόσο σε αριθμό ψήφων, όσο και σε ποσοστά. Η απήχηση των θέσεών μας απλώνεται ολοένα περισσότερο στον σκακιστικό κόσμο και η ενδυνάμωση της παράταξης αποτελεί ανάχωμα απέναντι στις αντιδημοκρατικές τάσεις της διοίκησης.

Αυτές οι τάσεις αποκαλύφθηκαν για μία ακόμη φορά με την απουσία Διοικητικού Απολογισμού του απερχόμενου ΔΣ και την παράνομη αφαίρεση της έκτης έδρας που δικαιούται η αντιπολίτευση, σύμφωνα με το Καταστατικό και τον Αθλητικό Νόμο. Η κυριαρχία σε αριθμούς από την διοικούσα παράταξη δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για το μέλλον του σκακιού, αλλά μετριάζεται από το γεγονός ότι 77 ενεργά σωματεία ψήφισαν προς διαφορετική κατεύθυνση.

Η νέα τετραετία στην οποία εισέρχεται το ελληνικό σκάκι θα είναι μια τετραετία δραματικών αλλαγών, οι οποίες επηρεάζονται από τις αλλαγές στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Σκακιστική Κίνηση – Μέτωπο Συνεργασίας υπόσχεται στον σκακιστικό κόσμο ότι θα ασκήσει τον θεσμικό της ρόλο ως αντιπολίτευση στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλει και θα εφαρμόσει εναλλακτικές λύσεις.

Με όραμα όλα όσα αναπτύξαμε στην προεκλογική μας διακήρυξη, θέλουμε ήδη από σήμερα να συναντηθούμε και να δράσουμε μαζί με σωματεία και σκακιστές που συμμερίζονται τις αγωνίες και τις θέσεις μας. Έτσι, μέσα από την πράξη θα ανατραπεί η σημερινή αρνητική κατάσταση και θα αξιοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.