Η επιστροφή στα πάτρια εδάφη, του Γιώργου Λαζαρίδη, πιστεύαμε ότι θα έχει ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα μετά την δίχρονη παρουσία του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα από την θέση του Αντιπροέδρου Ανάπτυξης. Νομίζουμε (όπως και πολλοί  αναγνώστες μας) ότι κατά την αποχώρησή του από το Δημαρχιακό μέγαρο, εκτός από τα προσωπικά του αντικείμενα πήρε μαζί του και πολύτιμο υλικό πεπραγμένων (που αφορά εχθρούς και φίλους πλέον) τα οποία είναι στην διακριτική του ευχέρεια να αξιοποιήσει από τις στήλες του εντύπου του.

Μια πρώτη γεύση παίρνουμε από τις ευθείες βολές  εναντίον του άλλοτε συνοδοιπόρου του στον αγώνα για την σωστή διαχείριση και ανάπτυξη του Δήμου Θερμαϊκού, κ. Στεφανίδη.
Εμμέσως πλην σαφώς - ανατρέχοντας και σχολιάζοντας την απευθείας ανάθεση για την οποία κατηγορήθηκε πως εισηγήθηκε ο ίδιος στον Δήμαρχο - αποδίδει την έκρηξη του κ. Στεφανίδη, που τον οδήγησε και στην ανεξαρτητοποίησή του, στο ενδεχόμενο να ήθελε "άλλο όνομα" για την ανάληψη της ανάθεσης. 

Γράφει συγκεκριμένα ο Γιώργος Λαζαρίδης:   
Όσοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για ανάπτυξη κι αντιδρούν στην ανάθεση αυτή, δεν το κάνουν για κανέναν άλλο λόγο, πέρα από το γεγονός ότι επιθυμούσαν την ανάθεση αυτή να την πάρει άλλος!"
και σε άλλο σημείο ανάρτησής του: 
"Επομένως, ο καυγάς δεν έγινε για τη διαδικασία (απ’ ευθείας ανάθεση), αλλά για τον ανάδοχο των εργασιών. Όλα τα άλλα, τα παραπανήσια, ήταν για να αποκτήσει η πρόθεση «ιδεολογικό περιτύλιγμα», ώστε να μην είναι «ύποπτη»!"

Για μας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον - μιας και έχουμε ασχοληθεί με το θέμα και πολλές φορές γράψαμε για το "κόλπο των μελετών", που σχεδόν πάντοτε πληρώνονται ανεξάρτητα αν γίνει ή όχι το έργο της μελέτης -  και η προσωπική οπτική της χρησιμότητας των μελετών αυτών, από τον συγγραφέα. Για κάποιες μελέτες που έγιναν - για να γίνουν ;;; - και είναι ιδιαίτερα μεγάλου κόστους:

" ....Είναι πραγματικά άξιον απορίας, πώς μπορεί να γίνεται λόγος για ανάπτυξη και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, όταν δεν υπάρχει ούτε ένα δημοτικό ακίνητο με ολοκληρωμένη καταγραφή των θεσμικών του στοιχείων, ξεκάθαρη τοπογραφική αποτύπωση, επιτρεπόμενες χρήσεις.
Οι εργασίες αυτές έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια και μάλιστα έπρεπε να υποστηριχθούν σε όλα τα στάδιά τους, μέχρι και την παρουσίαση των ακινήτων σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Στο παρελθόν, παρόμοια προσπάθεια έγινε από τον Αντώνη Ματζάρη στην Περαία, με σύνταξη ενός master plan, το οποίο όμως εξαντλούσε τη χρησιμότητά του στη θεωρία.
Επίσης, προσπάθεια έγινε και από τον Γιάννη Μαυρομάτη στην Μηχανιώνα, όπου μέσα από την ΔΑΝΕΘ ανατέθηκαν μελέτες τεράστιας χρηματικής αξίας και υπογράφηκαν προγραμματικές συμβάσεις ακόμη μεγαλύτερης.
Οι εργασίες αυτής της σύμβασης δεν στοχεύουν πουθενά αλλού από την ενίσχυση του Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδίου του Δήμου Θερμαϊκού, φιλοδοξώντας να το καταστήσουν λιγότερο θεωρητικό κι επομένως πιο ρεαλιστικό και χρηστικό...."

Είναι λογικό να επιθυμούμε να απαντηθούν τα ερωτήματα (άλλα άμεσα και άλλα έμμεσα) που τίθενται από τις προσωπικές μαρτυρίες του πρώην Αντιπροέδρου. Γιατί κύρια άπτονται της διαφάνειας και της ορθής διαχείρισης χρήματος από νυν και πρώην υπεύθυνους των αυτοδιοικητικών διοικήσεων.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Τι να μας πει κι ο Λαζαρίδης. Είχε την καθ' ύλην αρμόδια αντιδημαρχία για να κάνει αυτά που κατηγορεί τους άλλους ότι δεν έκαναν. Αν ένας αντιδήμαρχος δεν μπορεί να "περάσει" στο δήμο του ένα έργο τότε ή φταίει αυτός ή το έργο είναι ύποπτο...
    Άλλος ένας που πληρώθηκε σχεδόν 2 χρόνια τζάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.