Πήρε σβάρνα τους κεντρικούς "άρχοντες" για να κλαφτεί και να εκβιάσει (;) το προεδρείο των "τοπικών αρχόντων". Το Προεδρείο της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας) στην προσπάθεια του να σταματήσει την διερεύνηση που έχει ξεκινήσει το ΣΔΟΕ για τον παράνομο πλουτισμό 105 μελών του ασκεί την όποια θεσμική του πίεση προκειμένου  να επισπευσθεί ο έλεγχος (ή να σταματήσει ;;;) ώστε να  μπορέσουν (χωρίς κατηγορίες πλέον) οι "συνάδελφοι" να επιδοθούν απερίσπαστοι στο έργο τους.

Επισκέφθηκαν αρχικά τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ και ζήτησαν την ταχύτατη έρευνα για τους αυτοδιοικητικούς αλλά και την αποφυγή ελέγχων σε Δημάρχους που βασίζονται σε ανώνυμες καταγγελίες. Εντύπωση δημιουργεί η απάντηση του ειδ. γραμματέα κ. Στασινόπουλου ότι "Το συντομότερο δυνατόν θα έχουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης" και ότι "Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν". Δηλαδή υπήρξε αίτημα των Δημάρχων για διακοπή των ελέγχων ;;;; 
Όσον αφορά δε τα ζητήματα των ανωνύμων καταγγελιών (που κυρίως βάσει αυτών ελέγχονται τα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) η απάντηση του κ. Στασινόπουλου ήταν πως οι υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε. υποχρεούνται να ελέγξουν τη βασιμότητα αυτών.

Και αφού κατά τα φαινόμενα "έφαγαν" πόρτα στο ΣΔΟΕ φρόντισαν να συναντηθούν με τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Προφανώς ζήτησαν τα ανάλογα. Αλλά εκεί το σύστημα (ένα είναι το σύστημα της πατρωνίας στην Ελλάδα που κύρια ευθύνεται για την κατάσταση που περνάει η χώρα και σ' αυτό, εκτός των πολιτικών της κεντρικής εξουσίας, συμπεριλαμβάνονται -στις καλύτερες θέσεις - και οι τοπικοί "ηγεμόνες") δια στόματος Ρουπακιώτη ήταν ιδιαίτερα συμπονετικό και αλληλέγγυο για τους τοπάρχες. Όταν κατά τη συνάντηση   με τον Α. Ρουπακιώτη ζητήθηκε η άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης  ώστε να μην υιοθετούνται ανώνυμες καταγγελίες κατά δημόσιων λειτουργών, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι υπήρχε ανάλογη νομική διάταξη βάσει της οποίας οι ανώνυμες καταγγελίες τίθενται στο αρχείο. Και "τους άνοιξε τα μάτια" αναφέροντας πως πρόκειται για το νόμο για τη «δίκαιη δίκη», το Ν 4055/2012 (ΦΕΚ 51Α/12.3.2012), όπου στο άρθρο 27«Τροποποίηση του άρθρου 43 ΚΠΔ», παρ. 4 αναφέρεται: «Μήνυση ή η αναφορά η οποία υποβάλλεται με οποιοδήποτε τρόπο ανωνύμως ή με ανύπαρκτο όνομα, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών τη θέτει αμέσως στο αρχείο». (Τι σόι δικηγόρος είναι αν δεν βρει τη λύση ....)
Αναφορικά με το ΣΔΟΕ, οι δήμαρχοι ανέφεραν τα λεγόμενα του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ότι το 90% των ελέγχων προέρχεται από ανώνυμες καταγγελίες, αλλά ο υπουργός τους είπε ότι αυτό δεν είναι δική του αρμοδιότητα, αλλά του υπουργείου Οικονομικών και του ΣΔΟΕ στο εάν πρέπει να κλείσουν οι φάκελοι ή όχι (κράτησε και πισινή...κοινώς).

Και φυσικά αν ισχύσει κάτι τέτοιο (δηλ. οι ανώνυμες καταγγελίες να μπαίνουν στο αρχείο και να μην ερευνώνται) αυτό σημαίνει ότι θα μείνουν μονίμως στο απυρόβλητο πολλοί διάσημοι της διαφθοράς και διαπλοκής (2η σε συχνότητα εμφάνισης η διαφθορά στην τοπική αυτοδιοίκηση βάσει του συνηγόρου του πολίτη) γιατί ποιος θα είναι εκείνος που θα γνωρίζει οποιαδήποτε υπόθεσης διαφθοράς κάποιου δημάρχου και θα τολμούσε να κάνει επώνυμη καταγγελία (μαύρος λύκος που τον έφαγε....).

Για να μην πιάσουμε και το θέμα του πόθεν έσχες των δημάρχων που για να βρεις που έχει αναρτηθεί η υποχρεωτική δήλωσή του πρέπει να έχεις κολλητό τον Σέρλοκ Χολμς ή τον Ηρακλή Πουαρώ. (πατήστε εδώ).

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.