Για το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι ορίστηκε η διαδικασία ανάδειξης του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που θα καλύψει τη χηρεύουσα θέση που κατείχε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ως γνωστόν η χτεσινή επίδοση της οριστικής έκπτωσης του Παναγιώτη Ψωμιάδη από το αξίωμα του περιφερειάρχη έγινε επειδή μείωσε πρόστιμο σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Οι υποψηφιότητες είναι δύο. Αυτή του εκλεκτού του Αντώνη Σαμαρά, Απόστολου Τζιτζικώστα, γόνου της γνωστής οικογενείας και του αδελφού του έκπτωτου, Διονύση Ψωμιάδη.

Η ψηφοφορία αφορά τα 50 μέλη της πλειοψηφούσας περιφερειακής παράταξης (43 περιφερειακοί σύμβουλοι και επτά εκλεγμένοι αντιπεριφερειάρχες)  και ήδη έχει ξεκινήσει σκληρή υπόγεια αντιπαράθεση του μηχανισμού του Παναγιώτη Ψωμιάδη και εκείνου του Αντώνη Σαμαρά για τον προσεταιρισμό του αριθμού των περιφερειακών συμβούλων (26) που θα κρίνουν την εκλογή του νέου περιφερειάρχη.

Κατά πληροφορίες μας μέσα σε όλο το "παζάρι" του προσεταιρισμού υποστηρικτών βρίσκεται και η επιδίωξη του Γιώργου Τσαμασλή να διαπραγματευτεί την όποια δύναμη μπορεί να έχει ώστε να στηρίξει την εκλογή Τζιτζικώστα (είναι γνωστό ότι βρίσκεται στα μαχαίρια με τον Παναγιώτη - μάλιστα λέγεται πως η μείωση του προστίμου έγινε μετά από δική του εισήγηση) εξασφαλίζοντας για το εαυτό του θέση αντιπεριφερειάρχη. Θέση που σκέφτεται να τη χρησιμοποιήσει ως σκαλοπάτι για να πραγματώσει το κύριο στόχο του που είναι να γίνει Δήμαρχος Θερμαϊκού στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ακτιβιστής


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.