Κανέναν δεν εξέπληξε η κοινή θέση, για τη συνέχιση με άλλο όνομα του χαρατσιού, των τριών θλιβερών συνεταίρων και διαχειριστών της ελληνικής υποταγής στα αλλοδαπά χρηματιστηριακά και πολιτικά κέντρα.
Κανείς δεν περίμενε κάτι διαφορετικό να επικαλεστούν τα βαποράκια της καταισχύνης, από το "θα διαπραγματευτούμε με την τρόικα". Προσέξτε μόνο μήπως και από την πολύ και σκληρή διαπραγμάτευση ιδρώσετε και κρυολογήσετε.
Κανένας δεν ανέμενε από ψευτοαριστερό της φάπας να πει κάτι άλλο από αυτά που δήλωσε μετά την συνδιαλλαγή για να δικαιολογήσει την νέα υπαναχώρησή του: "προσερχόμαστε με κοινή θέση και κοινή διεκδίκηση να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος από το ενιαίο φόρο ακινήτων που θα έχει προοδευτικό χαρακτήρα. Ο εισπρακτικός μηχανισμός θα είναι η ΔΕΗ, με τον σημερινό χαρακτήρα. Όποιος δεν θέλει να το πληρώνει μέσω της ΔΕΗ θα διαβιβάζεται στην ΔΟΥ. Προσερχόμαστε με κοινή θέση και κοινή διεκδίκηση έναντι της τρόικας. Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα σημάνει ελάφρυνση των ελλήνων πολιτών".
Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι παρλαπίπας του ΠΑΣΟΚ θα έλεγε και νέες παπαριές του στυλ "κάναμε ένα σημαντικό βήμα", ή "οι προτάσεις μας έπιασαν τόπο".

Και τι αποφάσισαν οι γελοίοι που πριν μια μέρα ήταν αντίθετοι με τη συνέχιση του χαρατσιού;

Η κυβέρνηση της πλάκας θα διαπραγματευθεί με την τρόικα την αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων (χαράτσι) με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα είναι προοδευτικός. Σημειώνεται ότι στην πρόταση της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η διατήρηση της ΔΕΗ ως μηχανισμού είσπραξης για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες για το 2013.
Για τις μη ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες ο μηχανισμός είσπραξης θα ανατεθεί στις Εφορίες.

Και ... από το 2014 και μετά, ο μηχανισμός είσπραξης φεύγει οριστικά από τη ΔΕΗ και ανατίθεται στο σύνολο του στις ΔΟΥ.


Κάποιοι τους ψήφισαν. Ας τους χειροκροτήσουν τώρα.
Απλά πολλοί από αυτούς είναι χωρίς δουλειές, χωρίς τρόφιμα, χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς περίθαλψη . Άλλοι "παραιτημένοι" από τον αγώνα. 
Και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων κοντά στην πλήρη εξαθλίωση και δίπλα στην πιθανολογούμενη εξέγερση. Είναι πολύ μακριά άραγε η πλατεία Ταχρίρ;;

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.