Έχει ανάψει το διαδίκτυο με αλλεπάλληλα σενάρια αποχώρησης του Αντώνη Σαμαρά από την Πρωθυπουργία και με την ενδεχόμενη αντικατάστασή του από άλλο στέλεχος της Δεξιάς παράταξης. Λόγοι που οδηγούν στην συγκεκριμένη υπόθεση εργασίας είναι η ρήξη με τους δύο άλλους συνεταίρους της υποτέλειας (Μπένυ και Κουβέλη) με αφορμή το ζήτημα του κλεισίματος της ΕΡΤ.
Μάλιστα κάποιοι πιο ριψοκίνδυνοι ιστολόγοι (κατά κύριο λόγο δημοσιογράφοι που ενδεχόμενα έχουν πληροφορίες από εντός των τειχών του Μαξίμου και πιθανόν από την Αμερικανική Πρεσβεία) δεν διστάζουν να ποντάρουν και σε ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ποντάροντας στην 14η Ιουλίου.
Όλα συνδυάζονται με την αυριανή σύσκεψη Αντώνη - Μπένυ-Κουβέλη. Οι σεναριολόγοι πιθανολογούν πως προκειμένου να αποφευχθεί η άρση της εμπιστοσύνης των δύο στην τρικομματική κυβέρνηση θα ασκηθεί πίεση επί του Μεσσήνιου πολιτικού ώστε να θεωρείται πιθανή η παραίτησή του και η ανάληψη της πρωθυπουργίας από άλλο στέλεχος της Δεξιάς.Μάλιστα οι μελλοντολόγοι "καθοδηγούμενοι" πολιτικοί παρατηρητές έχουν έτοιμες και τις δύο πιθανές προτάσεις ανάληψης της πρωθυπουργίας από τους διαθέσιμους(;) Αβραμόπουλο και Μπακογιάννη (μπρρρρ).
Η άλλη εξήγηση αυτών των εικοτολογιών είναι η ηρωική έξοδος Σαμαρά μετά την αποτυχία χειρισμού του ενεργειακού με την Gasprom.
Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν οι εξελίξεις στην Ελλάδα προκαλούνται και καθορίζονται από ημεδαπούς ή αλλοδαπούς παράγοντες. Γιατί τόσο το παιχνίδι με τους Ρώσους, όσο και η σεναριολογία που ενδεχόμενα έχει οσμή και προκαλείται από τις δευτερεύουσες αντιθέσεις ΗΠΑ - Γερμανίας μας κάνει να πιστεύουμε πως οποιεσδήποτε τέτοιας έκτασης μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας δεν είναι απόρροια των πολιτικών δυνάμεων του τόπου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.