Του Γ. Γ.
 
Μπορεί στην Ελλάδα «να είσαι ότι δηλώσεις», όπως είχε πει ο Τσαρούχης, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να ισχύει. τουλάχιστον για στελέχη κόμματος που θέλουν να παρουσιάζονται η μελλοντική κυβέρνηση αυτού του τόπου. Το γράφουμε αυτό γιατί υποτιμούν την λογική οποιουδήποτε έχει μια στοιχειώδη πολιτική προοδευτική αντίληψη τα λεγόμενα του Γιώργου Σταθάκη, υπεύθυνου τομέα ανάπτυξης και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην συνένευξη που έδωσε στη Mail και τον Θάνο Σιαφάκα.

Παρακολουθήστε διάλογο: 

Αυτό που συνέβη με τη ΔΗΜΑΡ δημιουργεί γέφυρες για μια μελλοντική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, σε κυβερνητικό επίπεδο;

- Νομίζω ότι μετά τις εξελίξεις αυτές, η ΔΗΜΑΡ θα είναι διαφορετική και θα αλλάξει. Υποθέτω ότι θα υπάρξουν πολιτικοί κλυδωνισμοί στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ. Δεν θα είναι η ίδια ΔΗΜΑΡ με αυτήν που συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση. Θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε κάθε μελλοντική προοπτική ενός ευρύτερου μετώπου της αριστεράς. Δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνει κάποιος προβλέψεις. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις ανακατατάξεις στους πολιτικούς χώρους, που θα είναι σημαντικές μέχρι τις επόμενες εκλογές. Θα είναι διαφορετικός ο πολιτικός χαρακτήρας μετά τις επόμενες εκλογές, απ’ ό,τι σήμερα.

Εδώ πια δεν μιλάμε, απλώς, ότι οι τύποι του Σύριζα, επιδιώκουν τυχάρπαστες καιροσκοπικές και τυχοδιωκτικές συνεργασίες απλώς και μόνο για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ανάληψης της κυβερνητικής εξουσίας. Δεν αναφερόμαστε μόνο ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν τον Σύριζα σαν  Κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να δώσουν άφεση αμαρτιών σε ένα θύτη που εγκλημάτησε σε βάρος του ελληνικού λαού και είναι συνυπεύθυνος για την εξαθλίωση, την μιζέρια την φτώχεια του. Εχουν και το θράσος να χαρακτηρίζουν την ΔΗΜΑΡ σαν αριστερό κόμμα που θα μπορούσε να συμμετάσχει  «σε κάθε μελλοντική προοπτική ενός ευρύτερου μετώπου της αριστεράς».

Και τα ισχυρίζεται αυτά την στιγμή που πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ –ο Δημήτρης Χατζησωκράτης-  δηλώνει στο ίδιο περιοδικό ότι αυτός και το κόμμα του «είμαστε υπερήφανοι για το πώς χειριστήκαμε, πώς συμμετείχαμε και πώς συμβάλαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, στην κυβέρνηση εθνικής ευθύνης».

 Καλά τσίπα δεν έχουν καθόλου πάνω τους εκεί στον Σύριζα;

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.