Προσπάθεια να περάσει, την Παρασκευή το απόγευμα, από την "πίσω πόρτα" τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο (κάπως έτσι γίνεται πάντα) για την εξαίρεση των μετοχών ναυτιλιακών εταιρειών από τις δηλώσεις "πόθεν έσχες". 

Είναι μια αίσχιστη τροπολογία που ανοίγει διάπλατα την πόρτα στη νομιμοποίηση της μίζας και του μαύρου χρήματος μέσω “αγοράς” μετοχών από εφοπλιστές!Την Ντροπολογία κολλήσανε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών και είναι υπογεγραμμένη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά όχι και από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ δεν συνοδεύεται από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Όταν έγινε αντιληπτή η μαϊμουνιά, ακολούθησε πανδαιμόνιο και η διαδικασία διακόπηκε άμεσα προκειμένου να κληθεί ο υπουργός δικαιοσύνης και να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις, κυρίως όμως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν αυτός είναι όντως ο εμπνευστής του νοσηρού αποκυήματος. Δηλαδή, σε ένα νομοσχέδιο για …βοσκοτόπια, εμφανίζεται μία τροπολογία που επιτρέπει στον διεφθαρμένο πολιτικό, τον έμπορο ναρκωτικών, τον επίορκο τελωνειακό και βεβαίως τον μεγαλοεκδότη, να ξεπλύνει όλο το προϊόν εγκληματικής του δραστηριότητας μέσω “εφοπλιστικών επιχειρήσεων”. Έπειτα, μέσω μίας οποιασδήποτε οφσορ, να επιστρέψει το χρήμα προκειμένου να ενισχύσει την εκδοτική του επιχείρηση, να αγοράσει δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, κοινώς να μετατρέψει το μαύρο χρήμα σε πεντακάθαρο.
Αναμένουμε να δούμε την εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση αυτή που βρωμάει και ζέχνει. Και φυσικά είναι αφελές να θεωρείται πως δεν είναι σε γνώση του Πρωθυπουργού.
Γραμμάτια εξοφλούνται κε Αντωνάκη Κομανέντσι;
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Πάλι υπόγραψε ο Αμερικανοπροωθηθείς Χρισοχοίδης και δεν είχε διαβάσει την τροπολογία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.