Με αφορμή τις φήμες για μη συμμετοχή του Γιάννη Αλεξανδρή στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θέσαμε κάποιες ερωτήσεις στον δήμαρχο, κατά την διάρκεια της αναμονής  για την έναρξη της δίκης των επτά ακτιβιστών της Επανομής. Ως γνωστόν ο Γιάννης Αλεξανδρής προσήλθε, αυτόβουλα, ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων δηλώνοντας μάλιστα με δελτίο τύπου τόσο την υποστήριξή του στον αγώνα των κατοίκων αλλά και στηλιτεύοντας την επικινδυνότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των κεραιών.

Η ερώτηση που θέσαμε και αποτέλεσε το ξεκίνημα μια άτυπης συνέντευξης - "κατάθεση ψυχής" την χαρακτήρισε ο ίδιος ο δήμαρχος - αναφερόταν στην διάχυτη φημολογία που τον θέλει να  να μην διεκδικεί για τρίτη φορά το δημαρχιακό αξίωμα.
Η απάντηση του ήταν πως αυτές οι φήμες διαδίδονται από εκείνους που επιδιώκουν να τις εκμεταλλευτούν για ίδιον όφελος και ότι αν θα είναι υποψήφιος και για τις εκλογές του Μαΐου βρίσκεται σε συνάρτηση με την εξασφάλιση της στήριξης  των συνεργατών του εκ πρώτης αλλά και της αποδοχής αξιόλογων πολιτών που θα στρατευτούν μαζί του. Προεκτείνοντας την σκέψη του (και την δεχόμαστε ως ειλικρινή αλλά και πολιτικά ορθή) μας εξήγησε πως είναι θεμελιώδες να έχει την βεβαιότητα της συμπόρευσης των στελεχών που μαζί του άσκησαν διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια και ότι αφού κατοχυρωθεί  η δέσμευσή τους θα προχωρήσει στην αναγγελία της υποψηφιότητάς του, που την θεωρεί δεδομένη.

Ξεδιπλώνοντας περισσότερο την σκέψη του δεν δίστασε να μας "προκαλέσει" προτείνοντας να αποδεχθούν οι φιλόδοξοι διεκδικητές της δημαρχίας την συγκρότηση ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ στο οποίο να συμμετέχουν ΟΛΟΙ. Μάλιστα σε ερώτησή μας πως είναι δυνατόν να γίνει αυτό, αφού υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές αρχές  και προφανώς διαφορετικές οπτικές στην διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων, μας τόνισε ότι μπορεί να συνδιαμορφωθεί ένα κοινό πρόγραμμα. Και υπερτόνισε (κάτι που θα ήταν ίσως θετικό για τον τόπο) ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα γινόταν περισσότερο κατορθωτό να εκλεγούν οι πιο άξιοι υποψήφιοι. Μάλιστα δεν παρέλειψε να εξομολογηθεί πως σ' αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος επικεφαλής του συγκεκριμένου συνδυασμού.

Δεν αρνήθηκε ότι μπορεί υπήρξε αναποτελεσματικότητα στην άσκηση της διοίκησής του αλλά, χωρίς να κατηγορήσει κανέναν, υποστήριξε πως με τους ανθρώπους που είχε στην διάθεσή του προσπάθησε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι χρηματοδοτήσεις των παχειών αγελάδων των δήμων, όπως γινόταν άλλες εποχές, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Και όταν η αντιπολίτευση δεν έδειξε διάθεση να σταθεί αρωγός και ενωτική για την επίτευξη του κοινού καλού. Και θα πρέπει να γνωρίζουν οι φερέλπιδες δήμαρχοι ότι ανάλογες συνθήκες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και εκείνοι.

Χωρίς να θέλει να κατηγορήσει αντιπάλους, στάθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις που θεωρεί τουλάχιστον anfair, όπως αυτή του κ. Μαυρομάτη σχετικά με τους "μαϊμού διαγωνισμούς", που δεν δημοσίευσε δήλωσή του -στο ίδιο σημείο της εφημερίδας της παράταξής του - στην οποία να αναφέρεται "ότι δεν είχε την πρόθεση να θίξει την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητα του κ. Αλεξανδρή και κανενός δημοτικού συμβούλου και ότι οι εκφράσεις που υπήρχαν στο δημοσίευμα, τέθηκαν από πλάνη και δημοσιογραφική απειρία" και με την οποία θα αποκαθιστούσε την τιμή και υπόληψη του κ. Αλεξανδρή.
Μάλιστα όπως μας αποκάλυψε υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει σε νέα μήνυση γιατί αυτό ήταν προϋπόθεση για την απόσυρση της πρώτης, πράξη για την οποία βαρύνεται επίσης και ο δικηγόρος του κ. Μαυρομάτη. 

Αναφέρθηκε επίσης σε αρκετές περιπτώσεις που το στρεβλό πλαίσιο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης αλλά και των νόμων στάθηκε τροχοπέδη στην υλοποίηση προγραμματισμών και σχεδίων. Επίσης λόγω παρόμοιων εμποδίων αναγκάστηκε πάμπολλες φορές να μετακινηθεί για εργασίες του Δήμου, καλύπτοντας   τα έξοδα μετακίνησης από δικά του χρήματα. 

Αρνήθηκε ότι ήταν κομματικός υποψήφιος  αποκαλύπτοντάς μας ότι  δήλωσε στον αρμόδιο παράγοντα της ΝΔ πως "δεν θέλει κανενός είδους στήριξη" από τον πολιτικό φορέα της δεξιάς. Μάλιστα ήταν, όπως μας φανέρωσε, ο μοναδικός δήμαρχος που δεν παραβρέθηκε σε σύσκεψη στα γραφεία της ΝΔ, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι δεξιοί συνάδελφοί του του νομού Θεσσαλονίκης. Όταν του υπενθυμίσαμε όμως την ενεργό συμμετοχή του στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία, για ανάδειξη του γραμματέα της ΝΟΔΕ Β Θεσ/νίκης, που οδήγησε στην αποτυχία εκλογής του  εκλεκτού και συνεργάτη του Βασίλη Αθανασιάδη, δεν διαφώνησε μαζί μας.

Μας πληροφόρησε πως πολλοί δημότες του ζητούν να ξαναθέσει υποψηφιότητα για να μην αναγκαστούν να επιλέξουν έναν εκ των Μαυρομάτη και Τσαμασλή (άλλες υποψηφιότητες δεν θεωρούν πως υφίστανται... κατά τα λεγόμενα του δημάρχου), έκκληση που είναι, όπως μας είπε, υποχρεωμένος να λάβει σοβαρά υπ'όψιν του.

Ευχαριστούμε τον δήμαρχο που δέχτηκε  να απαντήσει στις ερωτήσεις που του θέσαμε, βάζοντας μια άνω τελεία (προς το παρόν) στις φήμες που κυκλοφορούν.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.