Άλλη μια νύχτα βίαιων συγκρούσεων έζησε το Κίεβο. Διαδηλωτές και αστυνομία πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια, που έκαναν την πρωτεύουσα της χώρας, να μοιάζει με πεδίο μάχης .

Οι αντιπολιτευόμενοι συγκεντρωθέντες έριξαν πυροτεχνήματα και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, που περιφρουρούσαν τους δρόμους γύρω από το Ουκρανικό Κοινοβούλιο.

Από τις συγκρούσεις 80 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ δεκάδες διαδηλωτές κατήγγειλαν τον ξυλοδαρμό τους από τις αρχές.

Ο Πρόεδρος της χώρας σε τηλεοπτικό του διάγγελμα εμφανίστηκε ενωτικός.

“ Σας καλώ σε διάλογο, σε ένα συμβιβασμό για το καλό της χώρας μας. Πιστεύω στους πολίτες αυτής της χώρας και την σοφία τους. Είμαι πρόθυμος να υπηρετήσω το λαό και την χώρα με καλή πίστη, μέχρι την τελευταία μου πνοή, για όσο διάστημα ο λαός με εμπιστεύεται”, δήλωσε ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Η κατάσταση στην χώρα είναι τεταμένη από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο Γιανουκόβιτς υπαναχώρησε στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με την ΕΕ.

Λάδι την φωτιά ρίχνει και η ψήφιση εν μία νυχτί, από το Κοινοβούλιο, του νόμου κατά των διαδηλώσεων, που θα αρχίσει εφαρμόζεται από την Τετάρτη και προβλέπει ποινές φυλάκισης για όσους καταλαμβάνουν κτίρια, κλείνουν δρόμους και φοράνε κουκούλες κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.