της Στεφανίας

Παρακολουθώ κάτι μαθήματα διαλογισμού τελευταία, χθες καθ’ όλη την διάρκεια έκλαιγα. Γυρίζω σπίτι μού λέει ο γιος μου πώς πέρασες, του το λέω και με ρωτά γιατί, απαντώ «μόνο όταν είμαι ολότελα η ψυχή μου περνάω καλά. Αυτή η ζωή η επίγεια καθόλου δεν μου αρέσει, όχι μόνο τώρα που όλα είναι σύχρηστα, έτσι ήμουν πάντα. Ό,τι έχει να προσφέρει η ζωή, ό,τι αρέσει στους υπόλοιπους ανθρώπους, ωραία αυτοκίνητα, λούσα, συμφεροντολογικές σχέσεις, φαίνεσθαι, καριέρες, αξιώματα κλπ, με αφήνουν αδιάφορη. Δεν έχει τίποτα από αυτά που μ’ αρέσουν η ζωή, γι’ αυτό περιμένω πώς και πώς να πεθάνω, να πάω εκεί που υπάρχει μόνο η ουσία». Αφού τα είπα σκέφτηκα «ωραίες βλακείες είπες στο παιδί, για γονιός προσφέρεις την απόλυτη σιγουριά». Έπεσα έτσι (κατηγορώντας με) και ξύπνησα εντελώς αλλιώς! Μα η ζωή δεν είναι αυτό που πρεσβεύουν οι πεζοί, κενοί, επιφανειακοί, ανούσιοι, υλιστές, άψυχοι άνθρωποι!!!! Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ο τρόπος που ζουν αυτοί!! Όχι η ζωή!!

(Το ανακάλυψα σήμερα, δεν άργησα και πολύ, μόλις 41 χρόνια.)


Από παιδί νιώθω εντελώς παρείσακτη, ξένο σώμα πάνω στη γη, και φυσικά πίστευα ότι το πρόβλημα το έχω εγώ!! Δεν γίνεται όλοι στραβά να αρμενίζουν, στραβός σίγουρα είναι ο γιαλός. Κι από την στιγμή που δεν μπορούσα με τίποτα να με «διορθώσω» για να γίνω σαν τους λοιπούς, μέχρι σήμερα ζούσα ως παρίας, περιμένοντας στωικά να ολοκληρώσω την διαδικασία μου και/για να πάω εκεί όπου ανήκω.

Επειδή ο άνθρωπος κατάφερε να καταντήσει το ευτελέστερο ον στον πλανήτη, οι αληθινοί άνθρωποι αισθάνονται προβληματικοί, αταίριαστοι, ξένοι στο σπίτι που θα έπρεπε να κατοικούν μόνο αυτοί!! Το σπίτι που φτιάχτηκε για Ανθρώπους.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.