"Τα ορφανά" του Νικόλαου Γύζη (1842-1900)
του ακτιβιστή

Τελικά κανείς δεν τόλμησε, μετά την αποχώρηση Αλεξανδρή, να βγει μπροστά.
Τα "ορφανά" Αλεξανδρή παρέμειναν χωρίς ηγέτη.
Έτσι μετά τις παλινωδίες και την εγγενή αναποφασιστικότητα του προβαλλόμενου ως συνεχιστή ... Κούτουκα - που απέτυχε να πείσει το στενό του περιβάλλον για την κάθοδό του ως επικεφαλής των ορφανών,  παρά τις  παραινέσεις αλλά και πιέσεις που του ασκήθηκαν από συνεργάτες του - η ομάδα Αλεξανδρή φαίνεται πρόσφορη να παραδοθεί στον διαμελισμό της από τους πιο τολμηρούς, μεθοδικούς ή αποφασιστικούς υποψηφίους συνδυασμούς.

Σε τροχιά τριχοτόμησης φαίνεται να κινείται η ετερόκλητη (εξ αρχής) ομάδα, που εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι κρατιόταν ενιαία (λέμε τώρα .... μετά τις διαδοχικές ανεξαρτητοποιήσεις και παραιτήσεις) λόγω της παρουσίας του δημάρχου και της όποιας συνεκτικότητας  εξασφάλιζε η συνέχιση διαχείρισης της τοπικής εξουσίας.  
Κάποιο (μικρό φαίνεται) κομμάτι της "κληρονομείται" από το συγγενικό ψηφοδέλτιο του Γιώργου Τσαμασλή. Σ' αυτό θα πρέπει να υπολογίζονται οι Αθανασιάδης, Καζάκης, Τσαπουρνάς, Ζηφκοπούλου. 
Κάποιοι άλλοι (λιγοστοί επίσης) αναζητούν την συνέχεια της καριέρας τους σε ψηφοδέλτια εκτός Τσαμασλή.
Και οι περισσότεροι μάλλον θα οδηγηθούν στην απόσυρση.

Από εκτιμήσεις που μπορούμε να κάνουμε σε κυνηγητική περίοδο "ορφανών" πρέπει να βρίσκονται τα ψηφοδέλτια Τσαμασλή, Μαυρομάτη, Στεφανίδη αλλά και της Συμπολιτείας.

Από την σελίδα αυτή ας δώσουμε ΔΩΡΕΑΝ μια συμβουλή ή σύσταση στα εκλογικά επιτελεία των παρατάξεων:
Η ένταξη ξεκρέμαστων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων (και δει καριέρας .....αλλά και γνωστής διαδρομής) ανεξάρτητα από τα ψηφαλάκια που προσδοκούν να τους φέρουν, ας λάβουν υπ'όψη τους ότι θα τους "διώξουν" ίσως  πολλαπλάσιους ψηφοφόρους.

Η πολιτική καθαρότητα των ψηφοδελτίων, με δεδομένη την αντιμνημονιακή στάση της πλειοψηφίας των δημοτών, είναι κάτι παραπάνω από ζητούμενη.

Οποιαδήποτε σκέψη να ακολουθηθούν οι περασμένες και ξεπερασμένες ταχτικές ενσωμάτωσης συγγενών, γλαστρών και άχρωμων και άοσμων απολιτίκ υποψηφίων και πολύ περισσότερο η θολή και σκόπιμα διαβρωμένη πολιτική αναφορά των παρατάξεων τολμούμε να πούμε ότι θα τιμωρηθεί από τους  ψηφοφόρους και την κοινωνία.
Σοβαρό επίσης λάθος είναι να εντάσσονται ότι "πετάει", "περπατάει" και "κολυμπάει". Και ο νοών νοείτο!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Ο κ.Κούτουκας , με την απόφαση του , απέδειξε ότι είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγων και αυτό θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε . Αφού είδε το ρήγμα στην ομάδα του αλλά κυρίως αφού περπάτησε τις κοινότητες του δήμου και διαπίστωσε το αρνητικό κλίμα απένατι στη σημερινή δημοτική αρχή , πήρε τη σωστή απόφαση . Μια κάθοδος του είναι βέβαιο πως θα κατέληγε σε αποτυχία .Και όχι μόνο του κ. Κούτουκα αλλά οποιουδήποτε υποψηφίου που θα εκπροσωπούσε τη σημερινή δημοτική αρχή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.