Κι όμως, όχι λιγότερα από 83 αεροπλάνα έχουν χαθεί στη μεταπολεμική περίοδο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας Aviation Safety Network.

Η λίστα μάλιστα περιλαμβάνει αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν περισσότερους από 14 επιβάτες και αποτελείται αποκλειστικά από σκάφη που δεν βρέθηκε ποτέ ίχνος γι” αυτά (συντρίμμια ή σοροί ανθρώπων).

Όπως εξάλλου παρατηρούμε στον χάρτη που έφτιαξε το Bloomberg, η Πτήση 730 των Μαλαισιανών Αερογραμμών δεν είναι ούτε κατά διάνοια η μόνη που εξαφανίζεται «μαγικά» από ραντάρ και δορυφόρους: άλλα 83 αεροπλάνα ακολούθησαν την ίδια τραγική πορεία, με τα 80 μάλιστα από αυτά να μην εντοπίζονται ποτέ (οι κίτρινες τελείες στον χάρτη).

Ιδού και τα πλέον περίεργα στατιστικά: 5 αεροπλάνα χάθηκαν στο διαβόητο Τρίγωνο των Βερμούδων. Το Douglas DC-3 είναι το αεροπλάνο με τη μεγαλύτερη «έφεση» στις εξαφανίσεις: 19 περιστατικά. Όσο για τον μέσο όρο των αγνοουμένων κάθε πτήσης, αγγίζει τους 13. Και, τέλος, ο μέσος όρος των εξαφανισμένων πτήσεων ανά χρονιά φτάνει στο 1,2.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.