Ο κρίσιμος χρόνος περιορίζεται, τα περιθώρια στενεύουν. Η τελευταία εβδομάδα του Μάρτη λογικά θα είναι και η τελευταία ευκαιρία κάποιων να σιγουρέψουν την υποψηφιότητά τους μετρώντας πόσο απέχουν από τον πήχη των προσδοκιών τους.
Πριν από λίγο καιρό ορισμένοι μιλούσαν για εννιά συνδυασμούς όταν στον ακτιβιστή μετρούσαμε τους υποψήφιους το πολύ ως  τέσσερις με πέντε.
Ένας - ένας οι φιλόδοξοι υποψήφιοι δήμαρχοι εποίησαν την ανάγκη φιλοτιμία και άλλοι αποσύρθηκαν του αγώνα (Αλεξανδρής), άλλοι εντάχθηκαν με περισσή ή λιγότερη ευκολία σε δυνατότερους συνδυασμούς (πχ Παράσχου στον Τσαμασλή) και άλλοι είτε το παλεύουν ακόμη με καλές προϋποθέσεις (Στεφανίδης) είτε πρόκειται να καταθέσουν τα όπλα αν δεν υπάρξουν και νέες προσχωρήσεις.
Η φημολογία (συχνά κατευθυνόμενη από γνωστά κέντρα για ευνόητους λόγους) προσπαθεί είτε να πλήξει αυτούς προς τους οποίους κατευθύνεται είτε να βιαστεί να τους εντάξει σε συνδυασμούς πριν οι ίδιοι θελήσουν να το ανακοινώσουν.
Η πρώτη σημερινή φήμη μιλούσε για συμφωνία και ένταξη του Θανάση Μπαλασά στο ψηφοδέλτιο Τσαμασλή. Ο Επανομίτης αυτοδιοικητικός παράγοντας που αφού  εξήντλησε την προσπάθειά του να κατεβάσει ψηφοδέλτιο, και αφού "μίλησε" με όλους, λίγο πριν τερματίσει τις αναζητήσεις του παραδέχτηκε ότι είχε επαφή και συζήτηση με τον επικεφαλής του "Θερμαγικού". Αλλά δεν συμφώνησε και πολύ περισσότερο δεν συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Αντιπεριφερειάρχη.
Σε ερώτηση μας ξεκαθάρισε πως δεν έδωσε δικαίωμα σε κανένα να ομιλήσει "ανταυτού".
Μας τόνισε πως με δεδομένες τις προθέσεις του να βοηθήσει τον τόπο έκανε ένα αγώνα για συγκρότηση ενός συνδυασμού που  μάλλον έχει αποτύχει και αυτό τον έχει απογοητεύσει.
Όταν όμως ρωτήθηκε αν έχει κλείσει οριστικά η πόρτα προς το δεξιό ψηφοδέλτιο, με διπλωματικό τρόπο άφησε ανοιχτές "χαραμάδες" και ενδεχόμενα νέων σκέψεων και προσεγγίσεων.

Την έρπουσα φημολογία που έφερνε τον επικεφαλής της Δημιουργικής Ενότητας κ. Κυριάκο Στεφανίδη να συζητά ή και να συμφωνεί με τον Γιάννη Μαυρομάτη μας την διέψευσε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ο ίδιος. Μας δήλωσε ότι έχει σχεδόν συμπληρώσει το ψηφοδέλτιό του και αισθάνεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για την συνέχεια. Και δεν δίστασε να κλείσει οποιαδήποτε πόρτα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση τον φέρουν οι "επιτήδειες" φημολογίες.

ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.