Ο πλοιοκτήτης που ανέλαβε να εκτελέσει την πιλοτική εφαρμογή θαλάσσιας συγκοινωνίας με καραβάκια στον Θερμαϊκό κ. Κάιλας αιτήθηκε παροχής διευκολύνσεων από τον Δήμο Θερμαϊκού, προκειμένου τα καράβια του να προσεγγίζουν με ασφάλεια στο λιμάνι των Ν. Επιβατών.
Προχθές η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να παράσχει την άδεια χρήσης των λιμενικών εγκαταστάσεων της προβλήτας των  Ν. Επιβατών  στην κοινοπραξία επιβατικών πλοίων «Thessalοniki Waterway» για να εκτελεί υπηρεσίες µεταφοράς επιβατών.
Αν δεν στραβώσει κάτι, εν τω μεταξύ, ευελπιστούμε πως η προεκλογική σκοπιμότητα θα μας χαρίσει την καλοκαιρινή θαλάσσια μετακίνησή μας από και προς την Θεσσαλονίκη.
Αλλά έχουμε την βεβαιότητα πως και αυτό θα είναι ένα ακόμη προεκλογικό βεγγαλικό που θα σβήσει και θα ξεχαστεί λίγο πριν το φθινόπωρο.
Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα χρειαστεί την κύρωση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Αρ. Απόφ. 132/2014
Περίληψη: Εξέταση αίτησης για χορήγηση άδειας χρήσης λιµενικών εγκαταστάσεων
για αποβίβαση –επιβίβαση επιβατών στην προβλήτα Ν.Επιβατών .

Στην Περαία, και στο ∆ηµοτικό κατάστηµα, σήµερα 26 Μαρτίου 2014, ηµέρα Τετάρτη και ώρα 09:00 π.µ., η Οικονοµική Επιτροπή του ∆ήµου Θερµαϊκού συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση, µετά την υπ’ αριθ. 8.028/21-03-2014 έγγραφη πρόσκληση, του Προέδρου κ. Βογιατζή Χρήστου , που επιδόθηκε και
γνωστοποιήθηκε νόµιµα µε αποδεικτικό σε κάθε µέλος, σύµφωνα µε τα άρθρα 72 και 75 του Ν.3852/2010.
Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι από τα 9 µέλη βρέθηκαν παρόντα τα 9 δηλαδή:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Βογιατζής Χρήστος
2. Μαυροµάτης Ιωάννης
3. Βασιλειάδης Ιωάννης
4. Βογιατζής Ιωάννης
5. Ζαριφέ Ευτυχία
6. Τροκάνας Παναγιώτης
7. Αθανασιάδης Βασίλειος
8. Παπαδοπούλου Παρθένα
9. Παράσχου Νικόλαος
Άρχισε η συνεδρίαση υπό την Προεδρία του Προέδρου της Οικονοµικής Επιτροπής κ. Βογιατζή Χρήστου .
Την τήρηση των πρακτικών ανέλαβε η ∆ηµοτική Υπάλληλος κ. ∆ρακάκη Μαρία.
Μετά τη διαπίστωση της νόµιµης απαρτίας, ο Πρόεδρος εισηγούµενος το θέµα ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία για τη συζήτηση του ως κατεπείγον. Μετά την οµόφωνη απόφαση υπέρ της συζήτησης του θέµατος, ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη της Επιτροπής την εισήγηση του, που έχει ως εξής:

Με το υπ΄ αριθ. Πρωτ. 7.470/18-3-2014 έγγραφό του ο κ. Κάιλας Εµµανουήλ (ως εκπρόσωπος πλοιοκτητών) αιτείται την άδεια χρήσης των λιµενικών εγκαταστάσεων στην προβλήτα των Ν.Επιβατών για την αποβίβαση – επιβίβαση επιβατών στο πλαίσιο έναρξης λειτουργία του πιλοτικού προγράµµατος της θαλάσσιας συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης , αρχής από τον Μάιο 2014 .Συγκεκριµένα η κοινοπραξία επιβατικών πλοίων µε το διακριτικό τίτλο «Thessalοniki Waterway» θα εκτελεί υπηρεσίες µεταφοράς επιβατών µε στάσεις αναµονής αποβίβαση –επιβίβαση στην προβλήτα Ν.Επιβατών και στη προβλήτα µπροστά στην Πλατεία Ελευθερίας Θεσσαλονίκης. Απαραίτητα για τη χρήση των λιµενικών εγκαταστάσεων είναι να υπάρχουν κατάλληλες δέστρες και φωτισµός για την ασφάλεια των επιβατών και των πλοίων .

Η Οικονοµική Επιτροπή, µετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη:
1. Την εισήγηση του Προέδρου κ. Βογιάτζη Χρήστου .
2. Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν.3852/2010.
3. Το κανονισµό του Λιµενικού Γραφείου του ∆ήµου Θερµαϊκού.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Εισηγείται στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο για την λήψη απόφασης για την εξέταση της υπ΄ αριθ. Πρωτ. 7.470/18-3-2014 αίτησης της κοινοπραξία επιβατικών πλοίων µε το διακριτικό τίτλο «Thessalοniki Waterway» για τη χορήγηση άδειας χρήσης των λιµενικών εγκαταστάσεων στην προβλήτα των Ν.Επιβατών για την αποβίβαση – επιβίβαση επιβατών, στο πλαίσιο έναρξης λειτουργίας του πιλοτικού προγράµµατος της θαλάσσιας συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης , αρχής από τον Μάιο 2014, σύµφωνα µε
το οποίο θα εκτελούνται υπηρεσίες µεταφοράς επιβατών µε στάσεις αναµονής αποβίβαση –επιβίβαση στην προβλήτα Ν.Επιβατών και στη προβλήτα µπροστά στην Πλατεία Ελευθερίας Θεσσαλονίκης.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Μαυροµάτης Ι. και το µέλος κα. Παπαδοπούλου δήλωσαν ότι θα τοποθετηθούν αναλυτικότερα στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Αληθεύει ότι κατά την έναρξη των δρομολογίων, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ο Τσαμασλής στην αποβάθρα θα μοιράζει ψηφοδέλτια, χάντρες και καθρεφτάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟς ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ. Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡΛΑΤΣ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε σεις, τον γλωσοφαγαται τον άνθρωπο. Ήρθςε ο Τσαμασλής να μας σώση και αντι να τον ευγνομονουμαι, εμεις βριζουμε τον ΣΩΤΗΡΑ μας. Α, πα, πα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.