Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού και η θεατρική ομάδα του Αριστοτελείου Κολλεγίου παρουσιάζουν τις  

“Τρωάδες’’
του Ευριπίδη

Με τρόφιμα αντί εισιτηρίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι του Θερμαϊκού, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου την παράσταση ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη, στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ, από το θεατρικό τμήμα του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.
Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε οικογένειες από τις λίστες του προγράμματος «ΣΤΟΠ στην πείνα» του ΔΗΠΠΑΚΥΘ αλλά και σε οικογένειες που συνδράμει η Πρωτοβουλία. Άρα έτσι εξηγείται και η προτροπή "με στόχο την αλληλεγγύη και όπλο τον πολιτισμό" που βρίσκεται στην κορυφή της αφίσας.

Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη είναι μια δημοφιλής αντιπολεμική τραγωδία της οποίας η διαχρονικότητα την κατατάσσει στα αριστουργήματα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα δεινά του πολέμου και η συμφορά της προσφυγιάς, δεν γνωρίζουν ούτε χρονικό ούτε γεωγραφικό περιορισμό.
Από τον Τρωικό πόλεμο έως σήμερα, κάθε εξουσία που ασκείται με βία και αλαζονεία επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα, όχι μόνο για τους ηττημένους αλλά και για τους νικητές.
Γι’ αυτό και ο Ευριπίδης στις «Τρωάδες» του, δεν αποδίδει απλώς την έκβαση ενός πολέμου: απομονώνει μια «γκρίζα περιοχή», την επομένη της καταστροφής της Τροίας όπου στις γυναίκες Τρωαδίτισσες ανακοινώνεται ο νέος προορισμός όπου θα προσφύγουν σκλάβες εγκαταλείποντας την πατρίδα τους.
Ωστόσο, ο σπαρακτικός θρήνος των γυναικών προοιωνίζεται  τον όλεθρο και των ίδιων των νικητών που θα τις σύρουν με καράβια στη δική τους πατρίδα.

Σάββατο  4 Οκτωβρίου 2014  ώρα: 19:30
Θέατρο ΚΑΠΠΑ Περαία
γιατί η Αλληλεγγύη και ο πολιτισμός πάνε μαζί

Διανομή
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Μακρής Γρηγόρης
(ΦΩΝΕΣ): Καραμανίδης Νίκος, Θωμάς Νούτσος, Μακρής Βασίλης, Ελεύθερας Άγγελος
ΑΘΗΝΑ: Καλπάκη Θεοδώρα
(ΦΩΝΕΣ): Γκούμα Άννα, Καϊάφα Μάγδα, Λιάμου Χριστίνα
ΕΚΑΒΗ:  Δράμπα Βαγιαλένα
ΤΑΛΘΥΒΙΟΣ: Γκροζούδης Πολύκαρπος
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ: Καβάση Ραφαέλα
ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ: Νουλίκα Μαρία
ΕΛΕΝΗ: Δαμιανίδου Ειρήνη
ΜΕΝΕΛΑΟΣ: Μωραΐδης Αλέξανδρος
ΑΣΤΥΑΝΑΚΤΑΣ: Ζαπρίδης Αλέξανδρος
ΧΟΡΟΣ:  Γκούμα Άννα, Ελευθερία Καραγιάννη, Βάσια Σαμούτη, Καλπάκη Θεοδώρα, Καϊάφα Μάγδα,Αραμπατζή Αριάννα , Γκαγκαμάνη Έλενα, Λιάμου Χριστίνα, Καπατασίδου Κέλλυ, Σπυριδοπούλου Παναγιώτα, Καραγιάννη Άννα
ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ: Νούτσος Θωμάς, Μακρής Βασίλης, Καραμανίδης Νίκος, Ελεύθερας Άγγελος

Μουσικοί
Σπυριδόπουλος Μίλτος- Λαούτο, Καϊάφας Νίκος-Κλαρίνο, Βάσιου Ρίτα-Κιθάρα,Μπάτσιου Χριστίνα-Τσέλο ,Ζαπρίδου Ελένη-Φλάουτο, ΚατσίκηςΘανάσης-Βιολί ,Γκροζούδης Πολύκαρπος-Κρουστά

Επιμέλεια παράστασης: Αλεξοπούλου Παναγιώτα
Μουσική παράστασης: Σπυριδόπουλος Μίλτος
Χορογραφία: Δαμιανίδου Ειρήνη, Γκαγκαμάνη Έλενα
Κοστούμια: Σεπφόρα Παπά
Σκηνικά: ΚαλυμνίουΜπέλλα, Χατζησάββα Χριστίνα, Παπαδοπούλου Μαρίνα
Αφίσα:Αλεξοπούλου Παναγιώτα, Κανταλάς Μανώλης
Επιμέλεια προγράμματος: Τσαντσάνογλου Όλγα

Ευχαριστούμε τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Χρήστο Γκροζούδη και ιδιαίτερα τους καθηγητές κ. Τσαντσάνογλου Όλγα, κ. Δαμαλή Μαρία,
κ. Παπαζέτη Κώστα, κ. Καϊμακάμη Σάκη , οι οποίοι ακούραστα και με ενθουσιασμό στήριξαν την θεατρική μας ομάδα!


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.