Το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.
Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 από τις 10 το πρωί μέχρι τις το βράδυ για ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο στη μοναδική συλλογή των ανοιχτηριών φιαλών κρασιού, στα εργαλεία αμπελοοινικής τέχνης, αλλά και στη νέα ενότητα σκευών κατανάλωσης κρασιού από την αρχαιότητα.
Στις 20.00, ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής θα παρουσιάσει το νέο του έργο σε πρώτη εκτέλεση με τίτλο Συμπόσιον.

Το Συμπόσιον είναι ένας κύκλος τραγουδιών με θέμα το κρασί και τον έρωτα μέσα από διαφορετικές εποχές της ελληνικής ποίησης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Για πρώτη φορά προστίθεται στην ελληνική μουσική εργογραφία ένα έργο με τραγούδια αποκλειστικά για το κρασί και τις ανθρώπινες ηδονές, έτσι όπως εκφράστηκαν μέσα από την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας στην αδιάκοπη πορεία της στους αιώνες.

Μελοποιείται αρχαία, ελληνιστική, βυζαντινή, φαναριώτικη, μεσοπολεμική και σύγχρονη ελληνική ποίηση με θέμα τη μέθη του οίνου, τον τρύγο και το αμπέλι, τα βακχικά όργια, τις ηδονές και την ηδύτητα του έρωτα. Ποιήματα και κείμενα των Ευριπίδη, Ανακρέοντα, ευαγγελιστή Ιωάννη, Αθ. Χριστόπουλου, Κ. Κρυστάλλη, Γ. Δροσίνη, Κ. Π. Καβάφη, Μυρτιώτισσας, Ν. Λαπαθιώτη, Γ. Ρίτσου και άλλων ποιητών αποτελούν τις ψηφίδες που συνθέτουν το Συμπόσιον.
Ερμηνεύει ο Θοδωρής Βουτσικάκης. Συμμετέχει η Μέλα Γεροφώτη. Στο πιάνο ο συνθέτης.




Έναρξη: 20.00 / ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.