Είναι οι τρεις φοιτητές ο Ανδρέας Βασιλείου, ο Σταμάτης Γκιλφέσης και η Λαμπρίνα Βετσοπούλου που έδειξαν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος πως μπορούν καλύτερα από τις ακριβοπληρωμένες και συστημικές εταιρείες δημοσκοπήσεων να αποτυπώνουν σωστότερα την τάση των ψηφοφόρων.
Όταν όλες οι εταιρείες έδιναν 50 -50 στο ναι και όχι (κάπως έτσι εξηγείται η κατήφεια που διαπίστωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο κυβερνητικό επιτελείο Τσίπρα λίγο μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων που προφανώς ανέμεναν αντίστοιχο αποτέλεσμα που θα επέτρεπε με δικαιολογία αυτό την προγραμματισθείσα από πολύ καιρό πριν μνημονιακή κολοτούμπα) τα νεαρά παιδιά που γνωρίστηκαν στο μεταπτυχιακό της Πολιτικής Ανάλυσης, στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ έδωσαν 63% στο ΟΧΙ. Οι κάλπες ως γνωστό  έβγαλαν το 61,3 %.
Οι ίδιοι συστήνονται με πολύ χιούμορ ως «τρόικα, στο πνεύμα των καιρών».
Πέρα από το αν είναι επαγγελματίες, και με δεδομένο ότι είναι νέοι επιστήμονες, τα σωστά αποτελέσματα εκτός από το στήσιμο του σωστού ερωτηματολογίου οφείλονται ότι κατάφεραν να έχουν 170000 απαντήσεις μέσω διαδικτύου.  Και μάλιστα με ερωτήματα που αφορούν την κρίση, το μνημόνιο, την εργασία, την εκπαίδευση κλπ
Και να που η "τρόικα της Θεσσαλονίκης" ξαναχτυπά. Ενόψει των εκλογών του Σεπτέμβρη "τρέχει" μια νέα δημοσκόπηση, κι αυτήν διαδικτυακά, από την οποία προσδοκούμε να έχουμε τα αντικειμενικά και όχι κατευθυνόμενα αποτελέσματα των  δολοπλόκων δημοσκόπων.
Όπως λένε οι ίδιοι σε συνέντευξή τους "Η έρευνά μας δεν διεξάγεται στο πλαίσιο κάποιας εργασίας μας σε μάθημα του μεταπτυχιακού, αλλά στην ουσία πρόκειται για εφαρμογή γνώσεων που αποκομίζουμε στο εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Ερευνας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ. Η πίεση είναι μεγάλη για όλους, ιδίως με παράλληλες υποχρεώσεις να τρέχουν στο μεταπτυχιακό μας και ζητήματα βιοπορισμού. Οι καταιγιστικοί ρυθμοί των εξελίξεων είναι κάτι που έχει δοκιμάσει τις αντοχές μας, αλλά μέχρι στιγμής αντέχουμε"
Με δεδομένο ότι, όπως αναγνωρίζουν,.η πρώτη επιτυχία τους "οφείλεται πρωτίστως στο ότι ο κόσμος αγκάλιασε την έρευνα" ξεκινούν τη νέα τους προσπάθεια να αποτυπώσουν όσο γίνεται ορθότερα την κοινή γνώμη (τι ανόητη αλήθεια έκφραση ...) 
Όσοι θέλουν να συμμετέχουν δεν έχουν παρά να διαθέσουν λίγα λεπτά και να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιό του που βρίσκεται αναρτημένιο στη σελίδα τους στο facebook https://www.facebook.com/refsurvey
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.