Μια ακόμα αρνητική πρωτιά έδωσε το γερμανικό περιοδικό Forbes στην Ελλάδα, καθώς την κατέταξε την κορυφή της λίστας του ΟΟΣΑ με τις χώρες που έχουν τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους.

Όπως αναγράφεται σε πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, το ποσοστό των ανέργων που έχουν αποφοιτήσει από κάποιο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από το 20% και συγκεκριμένα στο 19,4%, ποσοστό το οποίο μεταφράζεται και πως ένας στους πέντε πτυχιούχους είναι άνεργος.

Φυσικά η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική που πλήττεται από το φαινόμενο αυτό. Πολλές είναι οι χώρες ανά τον κόσμο που έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό από την παγκόσμια οικονομική κρίση και έχουν εξίσου υψηλά ποσοστά ανεργίας μεταξύ των πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης με την Ελλάδα.

Ακριβώς πίσω από την Ελλάδα βρίσκεται η Ισπανία, με ποσοστό 14,9%, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Τουρκία με ποσοστό ανέργων πτυχιούχων 7,7%. Την τέταρτη και την πέμπτη θέση καταλαμβάνουν η Ιταλία και η Ιρλανδία με ποσοστά 7% και 6,7% αντίστοιχα, ενώ η Γαλλία ακολουθεί με ποσοστό 5,3%.

Παρατηρούμε επομένως πως η Ελλάδα απέχει αρκετά από την επόμενη χώρα της λίστας.

Αντίθετα, οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά είναι η Νορβηγία (1,8%), η Γερμανία (2,4%) και η Νότια Κορέα (2,9%). Χαμηλά ποσοστά ανεργίας μεταξύ των πτυχιούχων έχουν επίσης οι ΗΠΑ (4,1%) και η Ιαπωνία (3,2%).

Δείτε τη λίστα του ΟΟΣΑ, όπως την δημοσίευσε το Forbes:


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.