του ακτιβιστή

Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν οι δουλευτάρηδες και οι καλοπροαίρετοι όπως και αυτοί που δεν διστάζουν να πατήσουν οπουδήποτε προκειμένου να κατοχυρώσουν (συνήθως την ανεπάρκειά τους) τη θέση τους.
Στην παράταξη Μαυρομάτη πραγματικά υπάρχουν άτομα που μόνο θετικό πρόσημο αποδίδουν με την προσωπικότητα, την εργατικότητα και την απλότητά τους.
Ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Τσουρούς-Μπουγιούκας, μέχρι και σήμερα Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης των Δημοτικών Ενοτήτων Μηχανιώνας και Θερμαϊκού.
Μετά όμως από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου, της απόφασης Δημάρχου 217-201 με την οποία κάνει αποδεκτή την αίτηση παραίτησής του απαλλάσσεται από τα καθήκοντα της αντιδημαρχία και παραμένει απλά δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας.
Οι αρμοδιότητες του κ. Νικολάου Τσουρού Μπουγιούκα μεταβιβάζονται στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Δημοτικής Ενότητας Επανομής κ. Νικόλαο Γιάκη, ο οποίος προβιβάζεται (μέχρι την ανακοίνωση των νέων αντιδημαρχιών που προβλέπεται να γίνουν μετά τον Σεπτέμβρη) σε Αντιδήμαρχο Καθαριότητας "πασών των Θερμαϊκών".

Το παρασκήνιο της παραίτησης

Στην πλάτη του συμπαθή Νίκου, πάτησαν διάφοροι για να κερδίσουν ψήφους ή αναγνώριση στη Μηχανιώνα. Δεν θα αναφέρουμε ονόματα, ούτε θα θίξουμε υπολήψεις αλλά είναι κάτι που είναι γνωστό στους παροικούντες τη Μηχανιώνα .... και αλλαχού.
Οι λόγοι που οδήγησαν τον κ. Τσουρού στην παραίτησή του (που δύσκολα ή εύκολα έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο) δεν είναι άλλοι από λόγους ευθιξίας.
Το ιστορικό βρίσκεται στην Μαυρομάτειο λογική - πολιτική των "εκδουλεύσεων"που προφανώς ενστερνίζονται και τα δεξιά του χέρια (ένα εκ των οποίων και ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιώργος Φεστερίδης).
Πριν από καιρό πάρθηκε μια απόφαση ομόφωνα από τη διοίκηση (και από εμπλεκόμενους δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους) να μην συμμετέχει μηχάνημα του Δήμου σε εργασίες καθαρισμού που αφορούν αποκλειστικά ιδιώτες της ιχθυόσκαλας Μηχανιώνας. Μια απόφαση που και δικαιολογημένη είναι αλλά και γνωστοποιήθηκε στους υπευθύνους της ιχθυόσκαλας αλλά και τηρήθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Τσουρού.
Άλλες όμως οι βουλές του αντιδημάρχου Γιώργου Φεστερίδη που φρόντισε να "ξεκρεμάσει" κοινώς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, "εξυπηρετώντας" τους διαμαρτυρόμενους εν δυνάμει ψηφοφόρους της σκάλας και διαθέτοντας το μηχάνημα Unimac. Με αποτέλεσμα να αναδειχθεί "ΚΑΛΟΣ και ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ" ο Φεστερίδης και να φανεί ως υπαίτιος στα μάτια των συμπολιτών του ο Νίκος που δέχτηκε τις επικρίσεις τους.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, που είναι αλήθεια προσπάθησε να τον μεταπείσει, στο τέλος ουσιαστικά επιβράβευσε τη λάθρα παλαιοκομματική πρακτική του αντιδήμαρχου καθημερινότητος.

Να σημειώσουμε ότι ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος ήταν πρώτος σε ψήφους από τους δημοτικούς συμβούλους με 1244 σταυρούς.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Άρχισαν τα όργανα στη διοίκηση Μαυρομάτη. Μεγάλο πλήγμα η αποχώρηση Τσουρού. Δεν είναι και λίγο να δυσανασχετεί ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας. Το συμβάν αυτό επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την ξεπερασμένη και πλήρως αναχρονιστική πολιτική λογική που διακρίνει το δήμαρχο, ο οποίος από τη μια προσπαθεί να το παίξει τιμητής της νομιμότητας και της προάσπισης των συμφερόντων του Δήμου, και από πίσω κάνει ότι είναι δυνατό για να ικανοποιήσει ιδιωτικά μικροσυμφέροντα υφιστάμενων και εν δυνάμει ψηφοφόρων. Η πολιτική φιλοσοφία του κου Μαυρομάτη παραπέμπει σε ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980. Δεν είναι τυχαίο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως και να το κάνουμε, μια τέτοια παραίτηση τον τσουρού-φλισε τον Μαυρομάτη...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H παλαιοκομματική πρακτική και η ρουσφετολογία στο αποκορύφωμά της με τη διοίκηση Μαυρομάτης. Να τον έχουν και να τον χαίρονται όσοι τον ψήφισαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.