Synanthsh14012011
Μια καινούργια (και σαφώς αποστασιοποιημένη από την προηγούμενη) λειτουργία στον τρόπο επικοινωνίας του Δήμου με τα τοπικά μέσα πληροφόρησης(και κατ' επέκταση με τους δημότες)  προσπάθησε να εγκαινιάσει ο νέος αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου Θερμαϊκού κ. Γιώργος Λαζαρίδης.
Προς τον σκοπό αυτό κάλεσε τους εκπροσώπους τοπικών εφημερίδων και ιστοσελίδων και τους ενημέρωσε για τις προθέσεις του.
Σ' αυτές συγκαταλέγονται:

  • η κατάργηση των μέχρι πρόσφατα δημοτικών φύλλων (ΘΕΑ, Μηχανιώτικα Νέα και το αντίστοιχο της Επανομής)
  • ο σχεδιασμός ενός νέου - ενιαίου και για τα τρία ΔΔ - εντύπου που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες 
  • η  δημιουργία διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού, ώστε να μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων
  • το ρετουσάρισμα του - κατά γενική ομολογία -  αποτυχημένου, δύσχρηστου δημοτικού site
Ανακοίνωσε ακόμη, από κοινού με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στεφανίδη ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση, ότι όλες οι αποφάσεις του ΔΣ θα αναρτώνται στο διαδίκτυο (ως οφείλουν βεβαίως, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καλλικράτη).
Χαιρετίζουμε, με συγκρατημένη αισιοδοξία, το άνοιγμα που επιχειρείται από τον Αντιδήμαρχο αν και η συμπεριφορά του Δημάρχου που εμφανίστηκε κατά τη λήξη της ενημέρωσης και απέφυγε ακόμη και να χαιρετίσει τους εκπροσώπους της ενημέρωσης δείχνει ότι πολλά θα πρέπει να αλλάξουν, και κυρίως νοοτροπίες του παρελθόντος.
Ο ακτιβιστής ζήτησε στοιχεία οικονομικού απολογισμού (έσοδα - έξοδα) για τα προηγούμενα δημοτικά έντυπα, θεωρώντας πως η χρηματοδότηση της ΘΕΑΣ για παράδειγμα από την ΔΗΚΕΘ δεν είναι σύννομη. Για το λόγο αυτό πρέπει να γνωρίσουν οι δημότες πόσο στοίχισε - από το υστέρημά τους - η προβολή του κ. Αλεξανδρή μέσα από το προσωπικό του έντυπο.
Και το ίδιο θα θέλαμε να μάθουμε για τα υπόλοιπα δημοτικά φύλλα (Μηχανιώνας και Επανομής). 
Επίσης ένα μεγάλο ζήτημα άνοιξε μετά τη γνωστοποίηση πως η ιστοσελίδα του Δήμου Θερμαϊκού κόστισε 180.000 ευρώ.  Η πληροφορία αναδίδει οσμή σκανδάλου και γι' αυτό θα φροντίσουμε να ανακτήσουμε στοιχεία και να αναδείξουμε το θέμα.
Ακτιβιστής
Next
Νεότερη ανάρτηση
Previous
This is the last post.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.