judgehammerΠοτέ δεν είναι ευχάριστη η ήττα για τον  νικημένο.
Πολύ περισσότερο όταν πιστεύει, μέχρι την τελευταία στιγμή, πως αυτός θα είναι  ο νικητής.
Αλλά όλα τα παιχνίδια έχουν νικητές και χαμένους. Και αυτό είναι το βασικό αξίωμα κάθε παιχνιδιού, αγώνα, αναμέτρησης, μάχης, πολέμου.
Και η κυρίαρχη  αρχή σε κάθε  εκλογική μάχη είναι η αναγνώριση του νικητή και η αποδοχή του αποτελέσματος.
Στις εκλογές όμως της14ης Νοέμβρη στο Θερμαϊκό υπήρξε ένας αστάθμητος....

παράγοντας που εξέτρεψε την κυρίαρχη αυτή αρχή από την κοίτη της. Και οδήγησε - κατά την ταπεινή μας γνώμη - τον τόπο σε δρόμους δύσβατους και τραχείς αλλά και τον ηττημένο σε μια αυτοπαγίδευση.

Είναι εύκολο εξ αιτίας της πίκρας που σε διακατέχει, όταν βγαίνουν αρνητικά αποτελέσματα και βλέπεις να πλησιάζει η ήττα, να κρατηθείς από ό,τι μπορείς. Αλλά θα πρέπει να εξετάζεις ψύχραιμα τις συνέπειες της οποιασδήποτε αμφισβήτησης, που τυχόν θα  προτάξεις.
Τώρα βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου εναντίον του κύρους των εκλογών.
Μιας απόφασης που θα κρίνει την εγκυρότητα ενός μεγάλου αριθμού "βαρειών" ψηφοδελτίων και συνάμα του εκλογικού αποτελέσματος.
Αναγνωρίζοντας πως ήδη είναι αργά για απόσυρση του αιτήματος της ακυρότητας των εκλογών θα προσπαθήσουμε να δούμε ψύχραιμα τις συνέπειες από τις πιθανές αποφάσεις:
  1. Το δικαστήριο δέχεται την ένσταση ακυρότητας και ζητά να επαναληφθούν οι εκλογές της 14ης Νοέμβρη. Εδώ δεν μπορούμε να συμμεριστούμε  τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις μελών του επιτελείου Μαυρομάτη. Εκτός του κόστους και της ταλαιπωρίας μιας εκλογικής διαδικασίας, θεωρούμε πιθανό να μην αποδεχθούν οι ψηφοφόροι  και την επικοινωνιακή αιτιολογία της "νοθείας" που είναι έτοιμοι να προτάξουν για να προσελκύσουν και να πείσουν τους ψηφοφόρους.
  2. Το δικαστήριο ( με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό των "βαρειών" ψηφοδελτίων ) αποφασίζει να κατακυρώσει τις εκλογές υπέρ του κ. Μαυρομάτη. Πιστεύουμε πως αυτό αποτελεί σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Και βέβαια θα δημιουργήσει ρήγματα και εχθρότητες στην τοπική κοινωνία που κακό θα κάνει, σε μια χρονική περίοδο  που οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και ο νέος δήμος χαροπαλεύει οικονομικά.
  3. Το δικαστήριο απορρίπτει την ένσταση. Εδώ θα πρέπει να δοθεί και οριστικό τέλος με μια δήλωση αποδοχής της απόφασης πολιτικά και άρνηση της δικαστικής συνέχισης της υπόθεσης (εφέσεις κλπ). Πιστεύουμε πως θα είναι η ευνοϊκότερη έκβαση για την πλευρά Μαυρομάτη. Γιατί στην περίπτωση της 1ης περίπτωσης είναι δύσκολο να υπερισχύσει στη νέα εκλογική διαδικασία και ο ίδιος χρεώνεται και μια ακόμη ήττα με μεγάλο προσωπικό - πολιτικό κόστος. Στην δε 2η περίπτωση ακόμη και οι δικοί του άνθρωποι θα μιλούν για επικράτηση "στα χαρτιά" με ότι συνέπειες μπορεί να συνεπάγεται αυτό.
ΥΓ Δεν μπορούμε να καταλάβουμε κάποια ρεπορτάζ από  bloggers που προσπαθούν να πληροφορήσουν πως δεν αντικρούστηκαν οι προτάσεις Αλεξανδρή στην διαδικασία που ακολουθεί - όπως γράφτηκε - της κατάθεσης προτάσεων ( μετά την ακροαματική διαδικασία). Και βάσει του παραπάνω εξάγουν το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι ο πρώην Δήμαρχος Μηχανιώνας ανέκρουσε πρύμναν.
Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν τελείως διαφορετικά πράγματα. Και οι προτάσεις κατατέθηκαν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που όρισε ο δικαστής αλλά και καμία αντίκρουση των προτάσεων προβλέπεται. Άρα πρόκειται για ένα αυθαίρετο συμπέρασμα που δεν κατανοούμε την σκοπιμότητά του.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.