oasthadv300Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στην freepress Αθηναϊκή με τίτλο: Δεν εισπράττονται τα διαφημιστικά τέλη.
Σύμφωνα μ'αυτό, που στόχο έχει να πλήξει την διαφανή και έντιμη πολιτεία της διοίκησης Αλεξανδρή, χωρίς όμως να κατονομάζει τον Δήμαρχο, αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές από την κατάσταση που επικρατεί στην μίσθωση και διαφημιστική εκμετάλλευση των στεγάστρων αναμονής επιβατών στις στάσεις του ΟΑΣΘ στα όρια του δήμου.

Κατά τον συντάκτη: "ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, συνήθως όταν λήγει μια σύμβαση, γίνεται νέος διαγωνισμός ή ανανεώνεται, εάν προβλέπεται από τη διακήρυξη. ¨ομως στο Δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω.
Πριν από μια 5ετία περίπου, ο Δήμαρχος υπέγραψε με διαφημιστική εταιρεία σύμβαση για τη μίσθωση και διαφημιστική εκμετάλλευση των στεγάστρων αναμονής επιβατών στις στάσεις του ΟΑΣΘ στα όρια του δήμου. Μετά το πέρας της σύμβασης, αντί ο δήμαρχος να προκηρύξει δημόσιο φανερό πλειοδοτικό διαγωνισμό, ανανέωσε χωρίς να προβλέπεται από τη σύμβαση, με την εταιρεία BLUEPOINT και έτσι συνεχίστηκε η απαράδεκτη εικόνα των στεγάστρων που έχει ως σήμερα ο δήμος.
Σήμερα η εταιρεία εξακολουθεί να αναρτά πελάτες στις διαφημιστικές πινακίδες....
 των στεγάστρων, εισπράττοντας χρήματα, χωρίς ο δήμος να παίρνει ούτε ένα ευρώ από μισθώματα και δημοτικά τέλη. Να σημειωθεί ότι και τα περασμένα έτη δεν καταβλήθηκε κανένα δημοτικό ή διαφημιστικό τέλος για τη χρήση των στάσεων και μάλιστα, μετά την παράνομη ανανέωση, δεν καταβλήθηκαν ούτε μισθώματα. 

Πώς ανέχεστε λοιπόν  δήμαρχε να μην εισπράττετε ούτε μισθώματα ούτε τέλη από την εν λόγω εταιρεία, η οποία έχει τα στέγαστρα χωρίς καμιά συντήρηση, βρόμικα και με σπασμένα κρύσταλλα, που εγκυμονούν κινδύνους για περαστικούς και μικρά παιδιά;
Πώς ανέχεστε η πόλη σας να έχει εικόνα από μια πόλη του Ιράκ ή του Αφγανιστάν;
Εμάς όλα αυτά μας φαίνονται παράξενα και παράλογα."
Ο Ακτιβιστής δεν έχει στοιχεία για να πάρει θέση. Γι' αυτό ζητά από τη Διοίκηση  να δημοσιευθεί στο διαδίκτυο η σύμβαση ( και υποχρεωμένοι είναι αλλά και το διατυμπανίζουν πως θα δίνουν "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ"). Αλλά μέχρι τότε, γιατί προβλέπουμε ότι θα   ....αργήσουν να το πράξουν (όπως και στην υπόθεση "μερεμέτια"), ας μας απαντήσουν  στα παρακάτω ερωτήματα:
  • Ποιες οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς το δήμο; Είναι ικανοποιημένη η διοίκηση από την υλοποίησή τους;
  • Υπάρχουν οφειλές της εταιρείας προς το δήμο; Σε τι ύψος ανέρχονται;
  • Ποιό μίσθωμα υποχρεούται να καταβάλλει η εταιρεία; Και πόσα κατέβαλλε την τελευταία τετραετία;
  • Ποιός υπέγραψε (εάν υπογράφηκε) τη σύμβαση ανανέωσης;  Με ποιά απόφαση τίνος οργάνου ή προσώπου;
  • Και γιατί δεν προκηρύχτηκε ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός;
  • Πόσα έσοδα από διαφημιστικά τέλη είχε ο δήμος κατά την τελευταία τετραετία, από τη συγκεκριμένη εταιρεία;
  • Ελέγχεται η κατάσταση των στεγάστρων και αν ναι από ποια υπηρεσία;
Για να γίνει αντιληπτή η έκταση αλλά και η  ενδεχόμενη οικονομική ζημιά του Δήμου, αξίζει να αναφέρουμε πως για αντίστοιχη περίπτωση, ο Δήμος  Θεσσαλονίκης επέβαλλε πρόστιμο σε εταιρεία ύψους 25.000 ευρώ σε διαφημιστική εταιρία, η οποία εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί 110 στέγαστρα του ΟΑΣΘ για να τοποθετεί διαφημίσεις, παρά το γεγονός ότι η σχετική σύμβαση που είχε με το δήμο είχε λήξει εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα, ο δήμος Θεσσαλονίκης από το 2004 είχε συνάψει σύμβαση με συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρία για τη χρήση 324 στεγάστρων στις στάσεις του ΟΑΣΘ. Η σύμβαση αυτή έληγε τον Ιούλιο του 2010. Παρ' όλα αυτά, η εν λόγω εταιρία παρέτεινε παράνομα τη χρήση 110 από τα 324 στέγαστρα. Το πρόστιμο των 25.000 ευρώ προτείνεται να επιβληθεί για την περίοδο από τις 15 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου του 2010.
Από τους λαλίστατους και συνήθως περί άλλων τυρβάζοντες  απολογητές του Δημάρχου περιμένουμε  σύντομα τις απαντήσεις. Ίσως σε πακέτο με τον απολογισμό και διαχειριστικό έλεγχο της αλήστου μνήμης ΘΕΑΣ, που ακόμη τον αναμένουμε.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.