kereaVerdeΛάβαμε το παρακάτω μέηλ, που υπογράφεται από "γονέα του σχολείου της Αγίας Τριάδας" και αναφέρεται σε δημοσίευμα της e-peraia του κ. Λαζαρίδη με τίτλο  "Δεν είναι όλοι ίδιοι…" που άπτεται (εκτός των παραπολιτικών σκοπιμοτήτων) του σημαντικού θέματος των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Το δημοσιεύουμε ασχολίαστο:

Κε Λαζαρίδη,
αν και δεν είστε κηδεμόνας παιδιού του δημοτικού σχολείου της Αγίας Τριάδας, παρ'όλα αυτά διαπιστώνω ότι είστε ενημερωμένος (εξάλλου, δεν είμαστε όλοι ίδιοι) για το ζήτημα των κεραιών.



Σαν γονέας του σχολείου δεν είχα μέχρι σήμερα την ευκαιρία να πληροφορηθώ για τη συνάντηση του διευθυντή με το Πανεπιστήμιο και σας ευχαριστώ, που με την ανακοίνωσή σας γνωστοποιήσατε το συγκεκριμένο γεγονός. Γνωρίζω ότι είχαν γίνει κάποιες ενέργειες για να τοποθετηθεί συσκευή μέτρησης ακτινοβολίας στο σχολείο και είχε "κολλήσει" το θέμα σε γραφειοκρατίες. Αναφέρετε ότι ο διευθυντής απάντησε στις ανησυχίες των γονέων αλλά επειδή ως γονέας δεν κλήθηκα σε καμία συνάντηση και επειδή δεν αμφισβητώ τα γραφόμενά σας υποθέτω ότι η ενημέρωση του διευθυντή έγινε στο αντίστοιχο όργανο που μας εκπροσωπεί. Η ενημέρωση όμως από τον σύλλογο περιορίστηκε σε μία ανακοίνωση με την οποία προέτρεπε τα μέλη του, αν ήθελαν (λες και είναι ζήτημα θέλησης και όχι υποχρέωσης) να ενημερωθούν για το θέμα, να επικοινωνήσουν  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ  με την Πρόεδρο του συλλόγου.
Αναρωτιέμαι λοιπόν τα εξής:
  1. Ο διευθυντής συναντιέται με το ΑΠΘ και οι γονείς δεν ξέρουν αν έχει μπει καν η συσκευή μέτρησης ακτινοβολίας στο σχολείο;
  2. Βρήκαν κάτι που δεν είναι ανακοινώσιμο σε έντυπο και προτιμούν την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επαφή για να το γνωστοποιήσουν; (και αυτή αφορά μόνοτα μέλη του συλλόγου ή όλους τους γονείς και τους κατοίκους)
  3. Τις ενέργειες που θα αποφασίσουν, ΠΟΙΟΙ θα τις δρομολογήσουν;
  4. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν απαιτείται σύγκλιση κι απόφαση γενικής συνέλευσης;
Σας διευκρινίζω ότι τα παραπάνω ερωτήματα δεν είναι προς απάντηση από τη μεριά σας, αλλά προς πληροφόρησή σας εξ αιτίας του ζωηρού σας ενδιαφέροντος για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία της παράνομης κεραίας. Πολλές φορές η στενή σχέση με κάποιους οδηγεί στη μονόπλευρη ενημέρωση.
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι το σχολείο της Αγίας Τριάδας δεν έχει ανάγκη από γραφείο τύπου, εκτός αν κάποιοι πιστεύουν ότι το να κάνεις το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και το ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ θα πρέπει να συνοδεύεται από τυμπανοκρουσίες, επαίνους και όλα αυτά προβεβλημένα σε αντιδιαστολή με ΤΙ; και σε σύγκριση με ΠΟΙΟΝ;
Τέλος σας αφιερώνω μια ρήση του Ντάιερ: "Όταν κρίνεις τους άλλους δεν τους προσδιορίζεις αλλά αυτοπροσδιορίζεσαι" (βλέπε διαφορετικές θέσεις, συμπεριφορές και στάσεις στον ΙΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ εξαιτίας διαφορετικών συμφερόντων).

Ένας γονέας του σχολείου της Αγίας Τριάδας
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.