Πληροφορηθήκαμε από διjusticeHummer300pxάφορες πηγές ότι δεδομένης της ειλημμένης απόφασης της πλειοψηφίας για στήριξη και υπερψήφιση της κ. Ζηφκοπούλου (όπως διαδίδεται) για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη, στη σημερινή ψηφοφορία, κάποιοι υποψήφιοι είτε απέσυραν την υποψηφιότητά τους, είτε  εξεδήλωσαν την πικρία τους - για τον ξεπεσμό της διαδικασίας, όπως αφήνουν να εννοηθεί - δημόσια.
Εμείς δεν θα εκπλαγούμε με μια τέτοια εξέλιξη του θεσμού πριν ακόμη ξεκινήσει. Έπειτα δεν είχαμε καμιά ψευδαίσθηση για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνει ο αρεστός της πλειοψηφίας. Απλά ελπίζαμε ότι κάποιοι ....
"νεοφερμένοι" στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είχαν τη δυνατότητα να ξεβουλώσουν τα αρτηριοσκηρωτικά αντανακλαστικά της, πάλαι ποτέ , παλαιάς κομματικής φρουράς. Και να επικρατήσει κάποια επιλογή προσώπου που να εξασφαλίζει τις περισσότερες δυνατές από τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. 

Το βραδυνό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα δείξει αν είχαμε δίκιο ή άδικο.
Ακόμη πιστεύαμε πως η επιλογή θα γινόταν σήμερα και όχι χθες σε κομματικές παραμαζώξεις.
Δεν μπορούμε όμως και να κατανοήσουμε τέτοιου είδους αντιδράσεις, ούτε  θα προσπαθήσουμε να τις ερμηνεύσουμε (αυθαίρετα). Ίσως αργότερα, εφόσον συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία.
Απλά θα θέσουμε δύο ερωτήματα:
Τί νομίζατε, ότι ο Αλεξανδρής θα μοίραζε θέσεις σε όποιους ενδεχόμενα - με τη στάση, τη θέση ή και την σιωπή του- τον βοήθησαν;
Και γιατί καταφέρεστε τώρα εναντίον του; Εξαιτίας της διαδικασίας ή της ουσίας; 
Μήπως βιάζεστε να προδιαγράψετε τις αποφάσεις; Ή μήπως σας είναι ήδη γνωστές;
Αναδημοσιεύουμε σχόλιο του Γιώργου Καριώτη, από το fb, και απόσπασμα από σημερινό άρθρο του Σπύρου Κουζινόπουλου στο μπλογκ του, με τίτλο "Όταν μία σοβαρή προσπάθεια καταλήγει σε φαρσοκωμωδία":
" ....ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, ,,,,,,,,,,,,ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ...ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.......ΑΚΟΥ ΕΝΑΝ ΠΑΛΙΟ .ΝΤΡΑΠΗΚΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΓΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ...ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ....ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΗΜΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ"

"...δεν θέτω υποψηφιότητα, καθώς ο θεσμός του Συνηγόρου του Δημότη είναι μία πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση κι εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να απεμπολήσω την αξιοπρέπειά μου. Πολύ περισσότερο που οι συζητήσεις για την εξεύρεση του ατόμου, το οποίο θα αναλάμβανε τη θέση, ξεκίνησαν αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά στο νέο διευρυμένο Δήμο Θερμαϊκού κάτω από πολύ καλές εγγυήσεις, για να εμπλακούν στη συνέχεια σε ένα κυκεώνα παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και να καταλήξουν σε φαρσοκωμωδία. Στην οποία εγώ δεν ήμουν διατεθειμένος να εμπλακώ..."
Και μια τελευταία ερώτηση προς τον Σπύρο:
Οι συζητήσεις από την Πρωτοχρονιά δεν ήταν παρασκηνιακές και έγιναν τέτοιες - και μάλιστα με τα δεδομένα της φαρσοκωμωδίας - το Σαββατοκύριακο;
Ειλικρικά θα επιθυμούσα να έλεγες τα πράγματα με το όνομά τους. Για να μάθουμε και μεις οι ΑΔΑΕΙΣ!

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.