sinedriasi22022011bΠέρα όμως από την αποτυχημένη απόπειρα για εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη, η χθεσινή συνεδρίαση είχε και 42 θέματα ημερήσιας διάταξης.
Ήταν πράγματι μια πολύ κουραστική βραδυά για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα.
Παρακολουθήσαμε το μεγαλύτερο μέρος και θα θέλαμε να δώσουμε την δική μας άποψη για τη χθεσινή λειτουργία του.


Όσον αφορά τη διαδικασία θα επιθυμούσαμε να τονίσουμε την πολύ καλή διεύθυνση της συνεδρίασης από τον Πρόεδρο κ. Κυριάκο Στεφανίδη. Και εκτός από τη σωστή διαδικασία που τήρησε (αν και χωρίς την ισχύ του κανονισμού λειτουργίας, η υπερψήφιση του οποίου ήταν από τα τελευταία χθεσινά θέματα) θα θέλαμε να σημειώσουμε και την αποφυγή του να εμπλακεί σε ανούσιες κόντρες που αφορούν το παρελθόν και που κατά κόρον είδαμε να συμβαίνουν σε προηγούμενες συνεδριάσεις.Ο Πρόεδρος δεν έπεσε καθόλου  σε  τέτοιου είδους λούμπες και φρόντισε να διατηρήσει ένα καλό επίπεδο διαλόγου. Στην ίδια γραμμή βρέθηκε και ο Δήμαρχος που σε ανάλογες ανούσιες προκλήσεις και αναφορές που οδηγούσαν σε ατελέσφορη φραστική διελκυνστίδα μεταξύ των συμβούλων, δεν δίστασε να κάνει έκκληση να αποφεύγονται τέτοιου είδους προκλήσεις και νύξεις για το Μηχανιώτικο παρελθόν λέγοντας ότι "δεν πρέπει να μας ταλαιπωρείτε με τέτοιες κόντρες, είμαστε νέος δήμος και δεν θέλουμε να αναλωνόμαστε με ανούσιες διενέξεις".
Προδιαδικαστικά με αφορμή ερωτήσεων του κ. Μπαλασά και του κ. Οικονομίδη που θέλησαν να μάθουν πότε θα τελειώσει η Οικονομική Απογραφή, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κούτουκας περιέγραψε ως ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ την κατάσταση και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί, σε αντίθεση με τον κ. Βογιατζή που απευθυνόμενος στον πρώην Δήμαρχο Επανομής και αφού ανέφερε τα  χρέη 1.900.000 μόνο από το έργο της αποχέτευσης άφησε να εννοηθεί ότι μ΄αυτή την κατάσταση που παρέλαβε είναι πιθανό να έχει πλήρη εικόνα μήνες αργότερα. 
Όσον αφορά τα θέματα και τις αποφάσεις που λήφθηκαν θα θέλαμε να σταθούμε στα εξής δύο:
  1. Με υπερψήφιση από την πλειοψηφία να μην ασκηθεί έφεση στην απόφαση αποχαρακτηρισμού του ΧΑΘΗΚΕ πλέον οριστικά και ολοκληρωτικά το Οικοδομικό τετράγωνο 3 ( ΟΤ3) των Νέων Επιβατών. Και μαζί του η πιθανότητα να αναγερθεί σχολείο εκεί. Και μάλιστα στην περιοχή που υποφέρει κυριολεκτικά από έλλειψη σχολικής στέγης. Η δικαιολογία του Αντιδήμαρχου Βογιατζή που εισηγήθηκε την απόφαση, πως προκειμένου να έχουμε 750 τμ δεν μας δίνει καμιά δυνατότητα δεν φάνηκε να πείθει ούτε σύσσωμη την αντιπολίτευση αλλά ούτε και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βασιλειάδη και τον Πρόεδρο κ. Στεφανίδη οι οποίοι και καταψήφισαν την πρόταση.  Η ουσία είναι πως χάθηκε μια επιπλέον δυνατότητα των δημοτών για την κατασκευή ενός απαραίτητου διδακτηρίου. Και φυσικά οι αρχικές απώλειες στα όμορα οικόπεδα ήδη είχαν συντελεστεί από την προηγούμενη διοίκηση Αλεξανδρή της προηγούμενης τετραετίας.
  2. Αλγεινή εντύπωση δημιούργησε η πρόταση του Αντιδήμαρχου Οικονομικού κ. Κούτουκα να αρνηθεί την έγκριση πληρωμής ενος κονδυλίου 500 περ. ευρώ που αφορούσε έξοδα για το κέτερινγκ (καφέδες και γλυκά) στα εγκαίνια του νέου κλειστού Γυμναστηρίου Μηχανιώνας, που έγινε το Δεκέμβριο του 2010. Ως αφορμή της συγκεκριμένης άρνησης ξαναγύρισαν οι κόντρες του παρελθόντος. Κε Κούτουκα δεν θα επιλύσετε το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου με την εξοικονόμηση των 500 ευρώ. Ευτυχώς ή δυστυχώς, οι διοικήσεις έχουν συνέχεια. Φυσικά και θα μπορούσαν να  πληρωθούν από τον πρώην Δήμο. Δεν το έκαναν. Γιατί ταλαιπωρήσατε για ένα θέμα που δεν έπρεπε, για τόση πολλή ώρα όλους; Προσέξτε μην μείνετε κολλημένος σε ένα παρελθόν. Και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Λάθος κόντρα.
Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.