Στην ΑΣΟΕΕ στις 19, 20, 21 και 22 Μάη διοργανώνεται, για 23η συνεχόμενη χρονιά, το τετραήμερο συζητήσεων και εκδηλώσεων, «Μαρξισμός 2011».

Κάτω από τον γενικό τίτλο, «τέσσερις μέρες με επαναστατικές απαντήσεις στην κρίση του καπιταλισμού», το φετινό τετραήμερο θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις από την σκοπιά του Μαρξισμού σε μια ιστορική περίοδο που τα ζητήματα ανοίγουν με μεγαλύτερη ένταση: Η γενικευμένη κρίση του καπιταλισμού, το χρέος και η αντίσταση στις επιθέσεις του μνημονίου στην Ελλάδα, οι αραβικές επαναστάσεις, η επέμβαση στην Λιβύη, ο πυρηνικός όλεθρος της αγοράς στην Ιαπωνία. 

Θα περιλαμβάνει πάνω από 50 συζητήσεις και ....
ακόμα περισσότερους ομιλητές από όλο το εύρος της αριστεράς και των κινημάτων στην Ελλάδα αλλά και με διεθνείς ομιλητές από όλα τα «καυτά» σημεία του πλανήτη.

·         Μαρξισμός, θεωρία και πράξη
·         Καπιταλισμός και κρίση
·         Επαναστάτες και επαναστάσεις
·         Η Αριστερά στην Ελλάδα
·         Ιμπεριαλισμός και αντιμπεριαλισμός
·         Καταπίεση και Απελευθέρωση
Είναι μερικοί από τους κύκλους των θεμάτων που δίνουν τη δυνατότητα για κουβέντα, πλούσια σε εύρος και σε βάθος.

Ανάμεσα στους διεθνείς ομιλητές ξεχωρίζουν:
§   Χοσάμ Αλ Χαμαλάουι, δημοσιογράφος μέλος της οργάνωσης Επαναστάτες Σοσιαλιστές από την Αίγυπτο
§   Κίραν Αλλεν από το SWP, αδελφό κόμμα του ΣΕΚ στην Ιρλανδία, που συμμετείχε στις πρόσφατες εκλογές καταφέρνοντας να εκλέξει αρκετούς βουλευτές στο Ιρλανδικό κοινοβούλιο.
§  Φρανσουά Κουστάλ, από το ΝPA στη Γαλλία.
§  Φερνάντος Ρόζας από το BLOCO που θα μιλήσει για τις εξελίξεις που παίρνουν φωτιά στην Πορτογαλία.
§  Μπράιαν Βέρντιν από το American Federation of Teachers Union που οργάνωσε την κατάληψη στο Καπιτώλιο στο Ουινσκόνσιν των ΗΠΑ.

Οι εγγραφές για το Μαρξισμό έχουν ήδη ξεκινήσει.
Η πρόσκληση για συμμετοχή σε ολόκληρο το τετραήμερο έχει τιμή 10 ευρώ (6 ευρώ για μαθητές και ανέργους). Περιλαμβάνεται φιλοξενία στην Αθήνα και παιδικός σταθμός για όσους τον χρειάζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο (www.marxistiko.gr),  Φειδίου 14-16, Αθήνα, τηλέφωνο             210 5247584      .

Για  δημοσιογραφική κάλυψη και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα             210 3232871      ή             6932828964      

Το 4λεπτο video/trailer του φετινού φεστιβάλ ιδεών Μαρξισμός 2011http://www.youtube.com/watch?v=N3_k0lBiL0o    
 
 
Οι ιδέες του Μαρξ πηγή έμπνευσης, ενάντια στην κρίση του Καπιταλισμού, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, περιβαλλοντική καταστροφή, πόλεμο και ρατσισμό
Η ιμπεριαλιστική επίθεση στη Λιβύη έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα της βαρβαρότητας ενός συστήματος σε κρίση. Οι ίδιοι ηγέτες και οι ίδιες άρχουσες τάξεις που φταίνε για την οικονομική κρίση και σπέρνουν τη λιτότητα σε βάρος των εργατών παντού, κλιμακώνουν τα εγκλήματά τους, βομβαρδίζοντας τη Λιβύη. Τολμάνε να μιλάνε για "προστασία αμάχων" οι ίδιοι μακελάρηδες που συνεχίζουν να χτυπάνε με βόμβες στο Αφγανιστάν, που "έφεραν τη δημοκρατία" με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς στο Ιράκ, που δεν διανοήθηκαν να επιβάλουν "απαγόρευση πτήσεων" όταν το Ισραήλ χτυπάει το Λίβανο και τη Γάζα.  
Μαζί τους και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου που δίνει τις βάσεις στη Σούδα και στο Άκτιο και παριστάνει ότι αυτοί οι εγκληματίες θα μας σώσουν από την οικονομική χρεοκοπία με τα ατελείωτα Μνημόνιά τους που "βομβαρδίζουν" τα σχολεία, τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Την ώρα που η Ιαπωνία ζει μια νέα Χιροσίμα με τα πυρηνικά, ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος φιλοξενούν πυρηνοκίνητα υποβρύχια των ΗΠΑ που εξαπολύουν πυραύλους Κρουζ.
Όμως κανένα χτύπημά τους δεν περνάει χωρίς αντίσταση. Από τις αραβικές επαναστάσεις που γκρέμισαν τον Μπεν Αλί και τον Μουμπάρακ μέχρι την κατάληψη του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, παντού φυσάει άνεμος αγώνα και εξέγερσης.
Η εργατική τάξη στην Ελλάδα με τις δέκα πανεργατικές απεργίες μέσα σε δεκατρείς μήνες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στον καταστροφικό καπιταλισμό. Μαζί και οι μαθητές που ξεσηκώνονται ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων, οι μετανάστες που παλεύουν ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις, οι απεργοί στις συγκοινωνίες που αντιστέκονται στη διάλυση.

Οι ιδέες του Μαρξ είναι πηγή έμπνευσης για όλους εμάς που προσπαθούμε να δυναμώσουμε αυτούς τους αγώνες και να ανοίξουμε την προοπτική μιας κοινωνίας χωρίς 
φτώχεια, περιβαλλοντική καταστροφή, πόλεμο και ρατσισμό.  
Το 4ήμερο φεστιβάλ ιδεών "Μαρξισμός 2011" που οργανώνεται στην Αθήνα, στην ΑΣΟΕΕ, στις 19-22 Μάη είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα αυτά μαζί με ομιλητές από τα πιο θερμά σημεία αντίστασης στην Ελλάδα και διεθνώς.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.