Με αμφίρροπες αναμετρήσεις και πολύ ενδιαφέρουσες παρτίδες διεξήχθη ο 2ος γύρος. Ξεχώρισαν οι ισοπαλίες που πέτυχαν δύο νεαροί φερέλπιδες σκακιστές απέναντι σε έμπειρους αντιπάλους: ο Ο. Κεσίδης, συνεχίζοντας τη φετινή του ανοδική πορεία, ανεδείχθη ισόπαλος με τον GM Γ. Παπαϊωάννου, ενώ Κ. Κωνσταντινίδης μοιράστηκε τον βαθμό με τον συμπαίκτη του στον ΟΣ.ΤΡΙΑ Σ. Αργυρούδη. Μόνο δύο παίκτες, ο Γκούμας και ο Μιλοβάνοβιτς, πέτυχαν το απόλυτο (2/2) στους επιταχυνόμενους (>1900) γύρους. Στον 3ο γύρο, που έχει πάψει η επιτάχυνση, οι ισχυροί παίκτες αναμένεται να...
έχουν ένα ευκολότερο απόγευμα, ενώ οι πρωτοπόροι της δεύτερης βαθμοομάδας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη φόρμα και τις δυνάμεις τους απέναντι σε ικανούς αντιπάλους.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις του τουρνουά συμμετείχαν αρκετοί γονείς νεαρών σκακιστών και διεξήχθησαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις επί ψυχολογικών και τεχνικών σκακιστικών θεμάτων.
Πρωτοτυπία αποτέλεσε η δημοσιοποίηση στο χώρο των αγώνων του οικονομικού απολογισμού του τουρνουά, ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτόν όλοι οι συμμετέχοντες (αθλητές, παράγοντες σωματείων και γονείς).
Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι  κατά τη διάρκεια των παρτίδων του δεύτερου γύρου παρατηρήθηκε μεγάλη επισκεψιμότητα στο site των Σκακιστικών Συλλόγων  Τριανδρίας (www.pat.gr), στο οποίο γινόταν η ζωντανή αναμετάδοση των παρτίδων (τη φροντίζει ο ταμίας της Σκακιστικής Παρέμβασης Νίκος Νικολάου). 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.