DEYATH2010web200pxΤα χαράτσια στις πρόσφατες επιβαρύνσεις των δημοτικών τελών δυστυχώς είχαν τον "Πρόδρομό" τους.
Και μάλιστα τέτοιου είδους Πρόδρομο, που στην περίπτωση του Δήμου Θερμαϊκού, λίγοι τον αντιλήφθηκαν με αποτέλεσμα να περάσει απαρατήρητος.
Μετά από ενημέρωση που είχαμε από αναγνώστη του Ακτιβιστή, πληροφορούμε τους δημότες του πρώην Δήμου Θερμαϊκού, ότι υπέρογκες αυξήσεις στην επιβάρυνση της ΔΕΥΑΘ υπήρξαν στον τελευταίο μήνα της προηγούμενης Διοίκησης και αφορούσαν "πονηρή" προσαύξηση ύψους 31,5%.


DEYATH2009web200pxΚαι δεν το πέρασαν σαν αύξηση στην κατανάλωση αλλά με την επιβολή δύο επιπλέον τελών. Του τέλους συντήρησης υδρομέτρουκαι του ειδικού τέλους του 2010.
Έτσι για τον συγκεκριμένο δημότη - καταναλωτή είχαμε μια πρόσθετη  επιβάρυνση  8,72 ευρώ. (πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση)
Και ενώ τα χαράτσια ξεκίνησαν από πέρσι και συνεχίζονται ακάθεκτα φέρνοντας σε απόγνωση τους ήδη ασφυκτιούντες με την άσχημη οικονομική κατάσταση κατοίκους. Κι ενώ η ανεργία έχει πάρει την ανηφόρα, τα μαγαζιά στο Δήμο κλείνουν με ρυθμούς 1 έως 2 κάθε μέρα (η Αγία Τριάδα θυμίζει χωριό της δεκαετίας του 50 με τα μισά παραθαλάσσια καταστήματα εστίασης να έχουν βάλει λουκέτο) υπάρχουν κάποιοι που φαίνεται ότι καλοπερνούν.
Και είναι πρόκληση για τους δημότες αυτού του τόπου.
Έχουν έρθει σε γνώση μας δύο περιπτώσεις δημοτικών συμβούλων (ενός της πλειοψηφίας και ενός της αντιπολίτευσης) που οφείλουν - οι ίδιοι τους ή συγγενικά τους πρόσωπα πρώτου βαθμού - πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά στο Δήμο, από οφειλές στη ΔΕΥΑΘ.
Βεβαιωμένες οφειλές που φέρεται να αρνούνται να εξοφλήσουν.
Και είναι αυτοί που με τη συμμετοχή τους ως εκλεγμένοι καλούν τους δημότες να είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο.
Όταν οι ίδιοι ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ.
Ζητήσαμε κατ' επανάληψη από τους υπευθύνους να ελέγξουν τις ανείσπραχτες οφειλές και ως προς το Δήμο αλλά και προς τις Δημοτικές επιχειρήσεις. 
Τώρα ζητάμε από τους υπεύθυνους να αποκαλύψουν τα ονόματα των "ευφυών" αυτών δημοτικών συμβούλων που αντιμετωπίζουν όλους τους υπόλοιπους δημότες ως "βλάκες" και με τις πράξεις χαλκεύουν την κοινωνία .
Σε περίπτωση που καλυφθούν αυτές οι κραυγαλέες περιπτώσεις, δεν θα ευθύνονται οι πολίτες αν ρίχνουν τα γιαούρτια κατά ριπάς ( ΕΝΘΕΝ κα ΚΕΙΘΕΝ)
Και ο νοών νοείτο!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.