int300pxΤο προηγούμενο  άρθρο του Ακτιβιστή  Χαράτσια και "κακοπληρωτές" Δημοτικοί σύμβουλοι - Ή αλλιώς "Έξυπνοι και Βλάκες" είναι γεγονός ότι δημιούργησε μια κινητικότητα στα – κατά γενική ομολογία - βαλτωμένα αυτοδιοικητικά μας ύδατα.
Και ενώ η τοπική κοινωνία εξοργίστηκε με την επιεικώς αχαρακτήριστη πρακτική συγκεκριμένων τοπικών παραγόντων, οι υπεύθυνοι  τοπικοί άρχοντες δεν έδειξαν (ενώ ενοχλήθηκαν τα μέγιστα από τις αποκαλύψεις του Ακτιβιστή) να μεταβάλλουν τη στάση «νιρβάνα»  από την οποία διακατέχονται. Κι αυτό το λέμε γιατί ....

δεν τόλμησαν να βγουν επώνυμα (off the record και σχόλια έγιναν και επιθετικές κρίσεις για τους μπαταξήδες – νομικά, πολιτικά ή ηθικά – συναδέλφους τους ) να καταθέσουν τις απόψεις τους. Αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες – εποπτευόμενες από τους, σε άλλες περιπτώσεις λάβρους,  επικριτές παρονομιών – δεν έκριναν σκόπιμο να εκδώσουν ανακοίνωση που είτε να διαψεύσουν το άρθρο είτε να επιβεβαιώσουν και παράλληλα να δημοσιοποιήσουν τους παραβάτες.

Για την ιστορία λοιπόν να πληροφορήσουμε ότι ο ένας δημοτικός σύμβουλος εξόφλησε σήμερα την οφειλή του στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, ισχυριζόμενος πως οι οφειλές ήταν βεβαιωμένες για τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του ακινήτου, και πως ο ίδιος δεν είχε ευθύνη (ανεξάρτητα αν το ακίνητο βρίσκεται στην κατοχή του από χρόνια πριν).
Δεν μπορούμε δε να δώσουμε ούτε το όνομα του έτερου δημοτικού συμβούλου, γιατί όπως πληροφορούμαστε – ανεπίσημα μέσω διαρροών – η πολύ μεγάλη οφειλή συγγενικού του προσώπου έχει διακανονισθεί σε δόσεις.Φυσικά ότι η ΔΕΥΑΘ προχώρησε σε διακανονισμό της οφειλής δε σημαίνει ότι έχει εισπράξει και τις συμφωνηθέντες δόσεις.
Όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατο να εκμαιεύσουμε τα αναγκαία στοιχεία μέσα από ένα ρεπορτάζ.
Όπως γίνεται   αντιληπτό πέπλο αδιαφάνειας καλύπτει ανάλογες περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών. Και δεν  μπορούν οι δημότες να αισθάνονται ότι διοικούνται από άξιους δημοτικούς άρχοντες όταν δεν τους παρέχονται τα αναγκαία και ικανά στοιχεία ώστε να μπορούν να κρίνουν αν οι αρμόδιες υπηρεσίες – και κυρίως τα εποπτεύοντα και προϊστάμενα πολιτικά πρόσωπα – κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και δεν καλύπτονται κραυγαλέες περιπτώσεις άρνησης πληρωμών συγγενών και φίλων.
Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, αλλά και γιατί έχουν έρθει στα χέρια μας στοιχεία για μεγάλες οφειλές δημοτών (περασμένων ετών)  που δεν ξέρουμε αν έχουν εισπραχθεί ή αν έγιναν διακανονισμοί  είσπραξής τους.
Αλλά και γιατί:
  • οι καιροί είναι ιδιαίτερα οικονομικά δύσκολοι  για όλους
  • η αποκάλυψη παρόμοιων υποθέσεων γιγαντώνει το αίσθημα αδικίας των κατοίκων και πλήττει την κοινωνική συνοχή
  • η φορομπηχτική πολιτική με την αύξηση των δημοτικών τελών τα παίρνει από τους μικρούς (εν είδει έμμεσης φορολόγησης) και αθωώνει τους κακοπληρωτές (αλλά και τους προστάτες τους) 
Θα ζητήσουμε με όση δύναμη φωνής διαθέτουμε:
Να δοθούν στη δημοσιότητα τόσο το συνολικό ποσό των ανείσπραχτων οφειλών αλλά και τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών τόσο του Δήμου αλλά και των Δημοτικών επιχειρήσεων καθώς επίσης και ο χρόνος βεβαίωσης των οφειλών ώστε να πιστοποιηθούν και ταυτοποιηθούν οι ευθύνες και των υπόχρεων αλλά πολύ περισσότερο των ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ που ήταν στην ευθύνη τους να τις εισπράξουν.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.