Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης γα την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.
Η κ. Ράικου έδωσε εντολή στους εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος να διερευνήσουν την υπόθεση ....
με αφορμή το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, στο οποίο κρίνονται παράνομες όλες οι ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, οι οποίες στο διάστημα 1999 - 2010 (μαζί με τα ποσά που αποδόθηκαν στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ) έφθασαν στα 31,2 εκατ. ευρώ .
Εντολή της κ. Ράικου είναι να εντοπιστούν τυχόν αξιόποινες πράξεις και οι υπαίτιοι για τη διάπραξή τους.
Ν.Φωτόπουλος: Ολες οι κυβερνήσεις υπέγραφαν για να πάρουμε τα χρήματα
Στις αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ για τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ απέδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος το πόρισμα Ρακιντζή και τη χρονική στιγμή που ανακοινώθηκε.
Ολες οι κυβερνήσεις και διοικήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπέγραφαν για να πάρουμε αυτά τα χρήματα και τώρα ξαφνικά ξύπνησαν, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος για τις χρηματοδοτήσεις προς τη συνδικαλιστική οργάνωση και υποστήριξε ότι το πόρισμα Ρακιντζή βγήκε λόγω των αντιδράσεων του συνδικάτου στην μετοχοποίηση της Επιχείρησης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.