Η συνταξιοδοτική πραγματικότητα του μνημονίου με την παραπληροφόρηση και την τρομολαγνεία που επικράτησε οδηγεί τους χιλιάδες ασφαλισμένους στην εξυπηρέτηση των επαγγελματικών επιδιώξεων των δικηγορικών γραφείων και κάποιων άλλων παράξενων τύπων (που εξαιτίας της έμμισθης ενασχόλησής τους, κυρίως στο δημόσιο) που έχουν αναγορευθεί σε σπεσιαλίστες εργατοσυνταξιολόγοι.

Έτσι οι ειδικοί πλέον συνταξιοδικηγόροι κ.α. έναντι αδράς αμοιβής παρέχουν όλες εκείνες τις πληροφορίες που διασφαλίζουν τα συνταξιοδοτικά - ασφαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων. (δυστυχώς στις περισσότερες φορές χωρίς να επιδεικνύουν ίχνος σεβασμού στους ανθρώπους που καταθέτουν όλη την επαγγελματική ζωή τους, στα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Η αντιμετώπισή τους ως νούμερα και χρονολογίες μηδενίζει  το έργο ζωής και προσβάλλει την προσωπικότητά τους.)
Η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση που δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι που υπηρέτησαν τόσα χρόνια το φορέα τους φτάνοντας στο τέρμα της σταδιοδρομίας τους, θυσιάζεται στο βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων αφ'ενός και αφ'ετέρου στον πλουτισμό - όπως ήδη αναφέραμε - ιδιωτών δικηγόρων.
Τα αισθήματα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που προσδιορίζουν τις αλλαγές της ζωής των εν δυνάμει συνταξιούχων, διαταράσσουν τις ισορροπίες τους, απαιτώντας απ' αυτούς να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες της μεταβατικής αυτής περιόδου. Μιας περιόδου που το αρνητικό κλίμα λόγω μνημονίου, τα επιτείνει.
Και οι πρωτοβουλίες των εργασιακών σωματείων και συνδικαλιστών δυστυχώς ανύπαρκτες. Η μοναδική εξαίρεση (για να μη μηδενίζουμε τα πάντα) ο Συνταξιοδοτικός οδηγός που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ και δίνει απαντήσεις στα συνταξιοδοτικά - ασφαλιστικά ζητήματα. Η έκδοση όμως ενός φυλλαδίου, όσο πλήρης και κατατοπιστική αν είναι, δεν μπορεί να αποσαφηνίσει όλα τα δεδομένα και να οδηγήσει στη λήψη μιας απόφασης που θα καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής.
Αυτές οι αποφάσεις απαιτούν εξατομικευμένη βοήθεια από γνώστες των νόμων που κανονικά θα έπρεπε να παρέχονται από τις υπηρεσίες. Αν δεν το κάνουν οι φορείς θα έπρεπε να το εξασφαλίζουν τα αντίστοιχα στους φορείς εργασιακά σωματεία. Αποτελεί πράξη ευθύνης (τελευταία) απέναντι στα μέλη τους ,που τόσα χρόνια τα στήριζαν, η καθοδήγηση για τη λήψη της ορθής και συμφέρουσας απόφασης αφού εξεταστούν προσεκτικά όλα τα στοιχεία και βρεθούν και οι εναλλακτικές λύσεις.
Η συνταξιοδότηση είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια καθώς αλλάζει σελίδα στη ζωή των ανθρώπων. Φροντίστε φορείς και συνδικαλιστές να παρέχετε στους εργαζόμενους που σας αποχαιρετούν, δωρεάν και με μεθοδικότητα μια ρεαλιστική εκτίμηση της ατομικής τους συνταξιοδοτικής - ασφαλιστικής πραγματικότητας, έτσι ώστε να οδηγηθούν στις σωστές αποφάσεις.
ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.