Οι απώλειες στη φωτοειδησεογραφική οικογένεια στη Λιβύη συνεχίζονται.Μετά από το θάνατο του εικονολήπτη του δικτύου Al Jazeera, του Άλι Χάσαν Αλ Τζάμπερ  και τον τραυματισμό ενός άλλου δημοσιογράφου από το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι, χθες ο Βρετανός Tim Hetherington έχασε την ζωή του στην πόλη Μιζουράτα, ενώ ο ελληνοαμερικανός φωτορεπόρτερ Chris Hondros δίνει μάχη για τη ζωή, βαριά τραυματισμένος.


Ο φωτορεπόρτερ Τιμ Χεθέρινγκτον, συν-σκηνοθέτης του προταθέντος για Όσκαρ πολεμικού ντοκιμαντέρ "Restrepo", σκοτώθηκε στην πολιορκούμενη λιβυκή πόλη Μιζουράτα, ανακοίνωσαν οι γιατροί.

Ο φωτογράφος του πρακτορείου Getty Κρις Χονδρός είναι σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας, δήλωσαν οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση. 

Οι φωτογράφοι ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα που χτυπήθηκε από βλήμα όλμου στην Λεωφόρο Τρίπολης, την κύρια οδική αρτηρία που οδηγεί στο κέντρο της Μιζουράτα. "Ήταν ήσυχα και προσπαθούσαμε να ξεφύγουμε και μετά έπεσε ένα βλήμα όλμου και ακούσαμε εκρήξεις", δήλωσε ο ισπανός φωτογράφος Γκιγιέρμο Θερβέρα.
 

Ο Χεθέρινγκτον που είναι επίσης και φωτογράφος, και τιμήθηκε το 2007 με τη σημαντική διάκριση
 World Press Photo of the Year, συν-σκηνοθέτησε με τον Σεμπάστιαν Γιούνκερ το 2010 το ντοκιμαντέρ για τον αφγανικό πόλεμο "Restrepo", που προτάθηκε για το Οσκαρ του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Ο Chris Hondros, γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1970 από Έλληνογερμανική οικογένεια, μένει στη Νέα Υόρκη και έχει βρεθεί υποψήφιος για Πούλιτζερ το 2004 για το έργο του στην Λιβερία. Κατά το παρελθόν έχει κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το Visa Pour L'Image στη Γαλλία και το John Faber από το Overseas Press Club.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.