Σε τακτική δικάσιμο, στις 29 Ιουνίου, παραπέμφθηκε να δικαστεί ο παραγωγός φράουλας από τη Μανωλάδα Ηλείας, ο οποίος μαζί με τραμπούκους επιτέθηκε και τραυμάτισε την Τρίτη το μεσημέρι τους απεσταλμένους του «Βήματος», τον δημοσιογράφο Γιώργο Πουλιόπουλο και τον φωτορεπόρτερ, Ιάκωβο Χατζησταύρου που πραγματοποιούσαν
ρεπορτάζ για τις συνθήκες εργασίας εκατοντάδων μεταναστών στα χωράφια της περιοχής. (στη φώτο του iliatora.gr, ο Ιάκωβος Χατζησταύρου)
Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο νομό για να πραγματοποιήσουν ρεπορτάζ για τις συνθήκες διαβίωσης αλλοδαπών εργατών γης στην περιοχή της Βουπρασίας, μετά και την πρόσφατη υπόθεση με το κύκλωμα δουλεμπορίου στην περιοχή.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν ο δημοσιογράφος του "Βήματος" Γιώργος Πουλιόπουλος και ο φωτορεπόρτερ Ιάκωβος Χατζησταύρου, την Μεγάλη Τρίτη το πρωί, τέσσερα οχήματα τους μπλόκαραν το δρόμο στην περιοχή της Μανολάδας και ένα τζιπ έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο τους. Ομάδα ατόμων αποβιβάστηκε από τα αυτοκίνητα και τους χτύπησε, με συνέπεια τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ στο κεφάλι, από τον οποίο πήραν τη φωτογραφική του μηχανή, την οποία του επέστρεψαν αφού πρώτα αφαίρεσαν την ψηφιακή κάρτα με τις φωτογραφίες.
Όπως καταγγέλουν ο δημοσιογράφος και ο φωτορεπόρτερ, πρωταγωνιστής του επεισοδίου ήταν φραουλοπαραγωγός της περιοχής.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.