Από τον black-pit πήραμε το παρακάτω κείμενο που το έγραψε με αφορμή την χθεσινή ανάρτηση για τις αυγομαχίεςκαι με μια οξεία αλλά νομίζουμε αληθινή και γνήσια γλώσσα καταθέτει την άποψή του για τέτοιου είδους "πολιτιστικές" εκδηλώσεις. Άποψη που νομίζουμε πως θα ανοίξει συζήτηση.  Δυστυχώς το κείμενο είναι χωρίς τόνους, επειδή μετατρέψαμε το μέηλ του από κεφαλαίους σε πεζούς χαρακτήρες. Ο τίτλος του άρθρου είναι δικός του.

Γράφει ο Black-pit

Τωρα τελευταια παρατηρω αποσβωλομενος τα νεα ηθη και εθιμα που προσπαθουν να επιβαλλουν στην ελληνικη κοινωνια.

Σε ποια κειμενα ιστορικα και σε ποιες γραφες υπαρχει η αυγομαχια ως εθιμο.Ποιοι ειναι αυτοι οι ηλιθιοι που προσπαθουν να μετατρεψουν την κοινωνια σε ρωμαικη αρενα.
Καθε τι βλακωδες μεταδιδεται και υιοθετειται σε χρονο ρεκορ απο τους δηθεν θεματοφυλακες της πολιτιστικης μας κληρονομιας.
Που ειναι οι χοροι ? Που ειναι τα τραγουδια? Που ειναι η γλωσσα? Που ειναι η μαγειρικη ? Που ειναι η ιστορια?
Χαθηκαν ολα στο βωμο της ρωμαικης αρενας.
Τα τραγουδια η ιστορια και η γλωσσα δημιουργουν υποστρωμα για συζητησεις και προβληματισμο ,και απο οτι φαινεται κανεις δεν το θελει.
Τριζουν τα κοκκαλα των ελληνων της Μικρας Ασιας και του Ποντου βλεποντας τους απογονους τους να εχουν κανει την βλακεια πολιτιστικη κληρονομια.
τι εχετε κανει ολοι οι πολιτιστικοι συλλογοι στον δημο θερμαικου ? Τιποτα απολυτως. Περα απο βλακωδεις εκδηλωσεις τιποτα.
Να θυμηθω καθε χρονο τα σουβλακια στους νεους επιβατες ? Τι να πρωτοθυμηθω?
Πριν απαντησετε καποιοι για το δηθεν εργο των πολιτιστικων συλλογων της περιοχης καντε πρωτα μια ερωτηση στα παιδια σας που πανε σχολειο αν ποτε καποιος τους μιλησε για τους Ελληνες της Μικρας Ασιας και του Ποντου. Αν καποιος τους μιλησε για τα ηθη τα εθιμα τους - την γλωσσα τους - την παραδοσιακη κουζινα - αν τους μοιρασαν καποιο εντυπο ,καποιο βιβλιο με ολα τα παραπανω ,αν εγινε καποια συζητηση στο σχολειο για τους μικρασιατες.
Η απαντηση που θα παρετε ειναι οχι.
Του χρονου θα δουμε μακαρονομαχιες και τον επομενο ενας θεος ξερει τι θα μας σερβιρουν.
Ετσι οπως παμε μετα απο 20 - 30 χρονια τα παιδια μας θα λενε στα παιδια τους οτι τα ηθη και εθιμα των παπουδων τους ηταν οι γιαουρτομαχιες η αυγομαχιες και ενας θεος ξερει τι αλλο.
Ξερω οτι η βλακεια ειναι ανικητη αλλα ηρθε η ωρα να αντισταθουμε σε ολη αυτη την ανοησια που υπαρχει γυρω μας.Σας καλω να μην συμμετεχετε σε βλακωδεις εκδηλωσεις που προσβαλουν την νοημοσυνη μας. Ντροπη στους δηθεν αρχοντες της τοπικης κοινωνιας που νομιμοποιουν την βλακεια και συμμετεχουν σε τετοιες εκδηλωσεις.
Τα χρηματα απο την εκδηλωση ας τα διναν σε απορους.
Δεν εχετε δει οτι τωρα τελευταια οι ανθρωποι που ψαχνουν στα σκουπιδια του δημου μας πολλαπλασιαζονται?
Δεν σας ανησυχει αυτο?
Δεν καταλαβαινετε οτι ξεπεφτει η παραδοση ?
Αυτο τον ξεπεσμο θα τον πληρωσουμε πολυ ακριβα .Ειναι στο χερι μας να τον αποτρεψουμε τωρα .
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.