Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Παιδείας απέστειλαν γονείς μαθητών που συμμετέχουν στο 23ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι και το 9ο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό πρωτάθλημα Σκάκι 2011 για τις τακτικές της εμπορευματοποίησης των πρωταθλημάτων αλλά και της οικονομικής εκμετάλλευσης αυτών που συμμετέχουν. Οπως τονίζεται στην επιστολή, δημιουργούνται ερωτήματα, γιατί το υπουργείο Παιδείας, ενώ η διοργάνωση δεν τελεί υπό την αιγίδα του, απέστειλε συμπληρωματική επιστολή με την οποία έκανε γνωστό την απαίτηση υποχρεωτικής διαμονής των συμμετεχόντων στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της διοργάνωσης.
«...Ετσι, λοιπόν, κρίνουμε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει τεράστια τουλάχιστον ηθική ευθύνη και ενδεχομένως και νομική ευθύνη, όταν προωθεί ...
στα σχολεία προκηρύξεις με πρωταθλήματα αγώνων που υποκρύπτουν οικονομική συναλλαγή, ακόμα και πιθανόν εν αγνοία του αρχικά, πόσο μάλλον τώρα που γνωρίζει το θέμα, εδώ και τρεις βδομάδες, και δεν υπάρχει απολύτως καμία αντίδραση από μέρους του. Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζούμε, θα όφειλαν οι τρεις κυρίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, οι οποίες σημειωτέον είναι και μητέρες, να δείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία και να επιληφθούν άμεσα του θέματος», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η επιστολή των γονέων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.