DimotikateliTHEA06042011Όλα δείχνουν πλέον ότι οι εποχές έχουν αλλάξει. Και δεν αναφερόμαστε στην άνοιξη που ήρθε και προσπαθεί να φτιάξει τη διάθεσή μας με τα υπέροχα χρώματα και τις μυρωδιές από τα πολυποίκιλα άνθη που μας κατακλύζουν.
Μιλάμε για την αλλαγή στη συμπεριφορά των δημοτών της τοπικής κοινωνίας μας. Πολλά είναι τα σημεία που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι παλαιότερες  μοιρολατρικές αποδοχές   αποφάσεων - όποιων διοικήσεων Δήμων) αποτελεί μακρινό παρελθόν. Οι ενεργοί πολίτες πλέον δεν αποδέχονται άκριτα οποιεσδήποτε αποφάσεις ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ πεφωτισμένων - εκλεγμένων δημοτικών αρχόντων.


Αυτό το επιβεβαιώνουν οι όλο και πυκνότερες σε αριθμό αλλά και πολύ ουσιαστικές παρεμβάσεις των αναγνωστών του Ακτιβιστή. Δεν αφήνουν τίποτα να "πέσει κάτω" χωρίς να ασκήσουν - τις περισσότερες φορές - ολόσωστες και επικοδομητικές παρατηρήσεις, προτάσεις αλλά και καταγγελίες για τις αποφάσεις αλλά και τις δράσεις των εκλεγμένων (και όχι μόνο).
Αλλά και οι δράσεις και οι αντιδράσεις των πολιτών πλέον λαμβάνουν τέτοια μορφή και έκφραση που δίνουν μιαν άλλη δυναμική και σχηματίζουν μια νέα πραγματικότητα. Δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν από καμμιά τοπική ηγεσία. Απόδειξη;
Χθες πραγματοποιήθηκε μια συγκέντρωση πολιτών με χαρακτήρα την ΑΡΝΗΣΗ αποδοχής των μεγάλων αυξήσεων στα δημοτικά τέλη, που πέρασε χωρίς κανενός είδους διαβούλευση η Διοίκηση του Δήμου.
Η πρωτοβουλία ανήκε σε πολίτες που - προφανώς - δεν θεωρούν ότι οι υπάρχουσες παρατάξεις μπορούν να επιλύσουν ζητήματα που τους απασχολούν και που θέλησαν να συζητήσουν το θέμα και να βρουν τρόπους αντίδρασης στην αυθαίρετη - τουλάχιστον ως προς το ύψος των αυξήσεων - αυτή επιβολή του Δήμου.
Συγκεντρώθηκαν κάτοικοι από όλα σχεδόν τα διαμερίσματα του Θερμαϊκού (απόδειξη πως το θέμα απασχολεί έντονα όλους) στο καφέ - μπαρ THEA, στο Μπαξέ.
Η συγκέντρωση  απέκτησε και ένα πρόσθετο ενδιαφέρον δεδομένης της παρουσίας δύο αντιδημάρχων και δύο δημοτικών συμβούλων. Παραβρέθηκαν οι κκ Κούτουκας, Λαζαρίδης, Τσακμάκας από την πλειοψηφία και ο κ. Ιωσήφ Μισαλέμης από την μειοψηφία.
Μας έκανε δε, ιδιαίτερη εντύπωση η παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Κούτουκα, ο οποίος είναι και ο εισηγητής των αυξήσεων. Ο οποίος προσπάθησε να υπεραμυνθεί της αύξησης περιγράφοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου. Χωρίς να έχει ακόμη την πλήρη οικονομική απογραφή και χωρίς να ισχυρίζεται ότι οι αυξήσεις λύνουν το πρόβλημα των κακών υπηρεσιών που υποτίθεται ότι έρχονται να καλύψουν, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση και άφησε την εντύπωση και για ενδεχόμενες  νέες αυξήσεις στο μέλλον. Σημειώνουμε την χαρακτηριστική έκφρασή του: "Κινδυνεύουμε να μην έχουμε να βάλουμε πετρέλαιο στα απορριματοφόρα....".
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και τοποθετήσεις των πολιτών που κατηγόρησαν και για τις κακές υπηρεσίες που απολαμβάνουν και για τις υπέρογκες αυξήσεις που είναι καθαρά εισπραχτικού τύπου και γίνονται (όπως και οι Αντιδήμαρχοι παραδέχτηκαν) χωρίς να έχει προηγηθεί μια εμπεριστατωμένη μελέτη  που να λαμβάνει υπόψη τα ακριβή στοιχεία για το ποιο  είναι και το ακριβές κόστος της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού, ώστε ανάλογα να εκτιμηθούν και οι αναγκαίες αυξήσεις.
Ούτε βέβαια μπόρεσαν να κατανοήσουν - και ακόμη περισσότερο να αποδεχτούν - τη δικαιολόγηση της αναγκαιότητας των αυξήσεων εξαιτίας των τεράστιων ανείσπραχτων λογαριασμών στους τρεις δήμους (με πρωταθλητή όπως επισημάνθηκε την Επανομή). Κι αυτό γιατί οι υπεύθυνοι είναι οι Δήμαρχοι και οι δημοτικές ομάδες που τους στήριξαν, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι δημότες.
Από την πλευρά του Δήμου, οι αντιδήμαρχοι αρνήθηκαν την περίπτωση ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση όσον αφορά το ύψος αλλά και την τοπική διαφοροποίηση της κατανομής των αυξήσεων.
Οι κάτοικοι από τη πλευρά τους ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ συνέχιση του αγώνα με νέες συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.