Για κουρνιαχτό υποκρισίας και ηθικολογίας με αφορμή το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις της Διοίκησης της ΔΕΗ μιλάει ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. Αναφέρει τα 31,3 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν από ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, από το 1999 έως το 2010, κάνει λόγο το ΠΑΜΕ, και προσπαθεί να βγάλει - εκ των υστέρων - την ουρά του έξω λέγοντας ....ότι το ίδιο δεν σταμάτησε ποτέ να καταγγέλλει «τα φαινόμενα εξαγοράς και παρασιτισμού που συντελούσαν σε αγαστή συνεργασία οι κυβερνήσεις, τα μονοπώλια κι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες».


«Λες και δεν είναι πασίγνωστο ότι τα μονοπώλια, το κράτος και η ΕΕ που τα υπηρετούν δεν τσιγκουνεύονται τα χρήματα, όταν αυτά προορίζονται για την ισχυροποίηση του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, προκειμένου να ευθυγραμμιστούν τα Συνδικάτα με τους στόχους της άρχουσας τάξης και να διασφαλιστεί η γραμμή της ταξικής συνεργασίας και υποταγής», επισημαίνει χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση .

Ξεχνάει όμως να μας πει πόσα στελέχη του συμμετείχαν στο διαμοιρασμό των επιδοτήσεων.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι Διοικήσεις της ΔΕΗ «πρωτοστατούσαν στις συναλλαγές με τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και στη βάση αυτή φρόντιζαν και φροντίζουν να παρέχουν πλουσιοπάροχα προνόμια στη συνδικαλιστική ελίτ των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομης Παρέμβασης για να προωθούνται χωρίς εμπόδια οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, τα υπέρογκα τιμολόγια, κλπ».

Κλείνοντας το ΠΑΜΕ υποστηρίζει πως «η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής να έρθουν στην επιφάνεια τέτοιου είδους καταστάσεις, έχει σα σκοπό να διευκολύνει την προπαγάνδα της κυβέρνησης, η οποία κατασυκοφαντεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, προκειμένου η πλήρης εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρενέργειας να πραγματοποιηθεί με τις ελάχιστες λαϊκές αντιδράσεις».

Στην κατακλείδα λοιπόν διαφωνεί και με τη χρονική στιγμή που έγιναν οι αποκαλύψεις που οδήγησαν στο πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή.

Ή παπάς - παπάς ή ζευγάς - ζευγάς σύντροφοι.
Η τόσα χρόνια γαργάρα δε δίνει σε κανένα το δικαίωμα να γίνεστε τιμητές και να βγαίνετε κι από πάνω.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.