Αγαπητέ αναγνώστη
Πίκρα και οργή ένοιωσα όταν, το βράδυ της Μεγ. Παρασκευής, άκουσα τον παπά της εκκλησίας του Μεσημερίου απευθυνόμενος σε πλήθος προσκυνητών να λέει :  Ο δίσκος που θα βγει τώρα είναι για να μαζέψουμε χρήματα για να διορθώσουμε τον αύλειο χώρο της εκκλησίας .
Οργή γιατί κάποιοι φρόντισαν, να εξαπατήσουν τον κόσμο του Μεσημερίου και λίγους μήνες πριν τις εκλογές στην προσπάθεια τους να υφαρπάξουν με δόλιο τρόπο την ψήφο τους (και το πέτυχαν), να σκάψουν τον αύλειο  χώρο της εκκλησίας για την διαμόρφωση του, σύμφωνα με τη μελέτη που είχε μάλιστα δημοπρατηθεί, αλλά δυστυχώς ...
δεν είχε υπογραφεί συμφωνητικό με τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο .  
Πίκρα γιατί έργα που θα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί και παραδοθεί προς χρήση στους κατοίκους του Μεσημερίου –όπως αυτό- , για λόγους σκοπιμότητας (για να κερδηθούν οι εκλογές) αφέθηκαν για την τελευταία προεκλογική χρονιά , με αποτέλεσμα να παγώσει το πρόγραμμα Θησέας και να παραπεμφθούν στις καλένδες .
Πίκρα και οργή γιατί έργα , που θα άλλαζαν την υποδομή και την όψη του Μεσημερίου , από το πρόγραμμα Θησέας όπως :
α) Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου Ηρώου και αύλειου χώρου της εκκλησίας .
β) Η αποχέτευση όμβριων υδάτων και πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου του χωριού και
γ) Η αντικατάσταση –επέκταση του δικτύου ύδρευσης
συνολικού ύψους πάνω από 500.000 ευρώ χάθηκαν δια παντός από το Μεσημέρι αφού δεν απορροφήθηκαν .  
Και τώρα , για να επαναφέρουμε τον αύλειο χώρο της εκκλησίας στην πρότερη κατάσταση , θα πρέπει να κάνουμε έρανο . Δηλαδή εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι .
Έτσι , δημοτικοί άρχοντες που έχαιραν κάθε εκτίμησης από την πλειοψηφία των κατοίκων του Μεσημερίου  την απώλεσαν  δια παντός  και τείνουν στη συνείδηση τους να γίνουν οι υποβαθμιστές τους  .

                                                                                     Δημήτρης Τεκίδης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.