Το παραμύθι με τον κακό λύκο θυμίζουν οι εξαγγελίες (με διαρροές προς τον τύπο) για έναρξη ελέγχων από το Υπουργείο Οικονομικών προς φορολογουμένους με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Παραμύθι γιατί στο τέλος ξέρουνε και ξέρουμε ότι αυτός που θα "φαγωθεί" θα είναι ή η γιαγιά ή η κοκκινοσκουφίτσα (βλέπε μισθωτούς συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες). Το έχουμε ξαναδεί το έργο του ΓΑΠ και του ΠΑΠ (ακωνσταντίνου).


Τα ίδια μας έλεγαν και πριν το ΔΝΤ και το μνημόνιο και κόψανε μισθούς, συντάξεις και επέβαλλαν το παγωμένο οικονομικό τοπίο  μέσα στο οποίο προσπαθούμε να επιβιώσουμε, όταν όι κομματικάνθρωποι ζουν σα να μη συμβαίνει τίποτα. Τους πληρώνουμε τα πάντα: κινητά, αποδοχές, πρόστιμα, έχουν την ασυλία τους, ρίχνουν και τις απειλές προς τα μπλογκς που τους ενοχλούν και δε μπορούν να τα ελέγξουν. ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ!
Ας δούμε όμως το σχέδιο επί χάρτου (ή της παραπλάνησης) του Υπουργείου Φτώχειας: Φορολογούμενοι με μεγάλη ακίνητη περιουσία και χρέη στο δημόσιο και ελεύθεροι επαγγελματίες με ληξιπρόθεσμες οφειλές θα βρεθούν   στο στόχαστρο των ελέγχων που θα κάνει η εφορία και το ΣΔΟΕ, όπως προκύπτει από τις εκθέσεις προόδου των πέντε ομάδων εργασίας που έχουν συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών για τη φοροδιαφυγή.

Στο στόχαστρο βρίσκονται μια σειρά κατηγορίες φορολογούμενων με μεγάλη ακίνητη περιουσία:

- 110 φυσικά πρόσωπα, με τη μεγαλύτερη αξία περιουσίας το 2007.
- 150 φυσικά πρόσωπα που ελέγχονται για το πόθεν έσχες τους.
- 1.700 κατασκευαστές που δεν δήλωνα εισοδήματα από οικοδομές.
- 9.173 φυσικά πρόσωπα που δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ το 2007.
- όσοι δεν υπέβαλαν ΦΜΑΠ για ένα ή παραπάνω έτη, την περίοδο 1999-2007
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.