Αδειάζουν οι διοικητές των νοσοκομείων τον Λοβέρδο για τις προμήθειες
Αντικρούουν τα περί απευθείας αναθέσεων οι διοικητές (που η κυβέρνηση έχει διορίσει) των νοσοκομείων «Αττικόν» και «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, απαντώντας στον υπουργό Υγείας και όσα δήλωσε για τις προμήθειες την περασμένη Παρασκευή.

Με έγγραφά τους οι διοικήσεις των νοσοκομείων παραθέτουν στοιχεία για τις καθ’ όλα νόμιμες πρακτικές που ακολουθούν είτε στη διενέργεια διαγωνισμών ή στη δημόσια διαπραγμάτευση που έχει προτείνει η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας μέχρις οριστικοποίησης των διαγωνισμών που εκείνη έχει αναλάβει. Καλούν μάλιστα τον υπουργό να αποκαταστήσει την αλήθεια.
Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται με ντοκουμέντα ντροπής μέσα από τα άλλα νοσοκομεία η τραγική έλλειψη βασικών αναλώσιμων υλικών.
Σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΚΑΤ προς τα χειρουργικά τμήματα γίνεται σαφές ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει ελλείψεις και πως μπορεί να φροντίσει μόνο κατάγματα και οξέα περιστατικά!
Κωμικοτραγική είναι η κατάσταση στον «Ευαγγελισμό», όπως την περιγράφει ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, όπου οι γιατροί αναγκάζονται και φτιάχνουν δικές τους πατέντες για την εξεύρεση υλικών.
Μάλιστα το επικοινωνιακό ρεσιτάλ του διοικητή της πρώτης υγειονομικής περιφέρειας Αρη Μουσιώνηπου με αφορμή δημοσίευμα της «Ε» για στέγνωμα από αναλώσιμα σε ΚΑΤ και Ευαγγελισμό έκανε έφοδο στα δύο νοσοκομεία με ….«εννιά κάμερες»(?), όπως χαρακτηριστικά είπε στην «Ε», δεν εμφάνισε υλικά. Η πραγματικότητα των νοσοκομείων δεν άλλαξε. Δεν υπάρχει τίποτα. Ζητούν από τους ασθενείς να φέρουν γάζες από τα σπίτια τους.
Σε «Αιγινήτειο» και «Αρεταίειο» η κατάσταση σώζεται μόνο από δωρεές ιδιωτών, αφού η κρατική χρηματοδότηση είναι ανεπαρκής έως μηδαμινή όπως λέει ο καθηγητής Πανεπιστημίου, διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής Διον. Βώρος.
Εικόνες ντροπής! Έτσι όπως κυλούν τα πράγματα μετά το Πάσχα θα πρέπει να ζητήσουμε την συνδρομή …. του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.