Ο ακτιβιστής O' Barry προσπάθησε να απελευθερώσει 72 δελφίνια 

Ο ακτιβιστής Richard O' Barry έδωσε υπόσχεση στον εαυτό του ότι θα βοηθάει κάθε δελφίνι που έχει πρόβλημα οπουδήποτε στον κόσμο , όταν διακρίθηκε το 2009 με το βραβείο για το ντοκιμαντέρ "Ό όρμος". Έτσι, δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ανέβηκε σε ένα αεροπλάνο και πέταξε στη Τζακάρτα μετά από...μία κλήση για 72 δελφίνια που υφίσταντο εκμετάλλευση σε σόου.
Η τηλεφωνική κλήση , σύμφωνα με την εφημερίδα Jakarta Globe, προερχόταν από το τοπικό Δίκτυο Βοήθειας Ζώων , μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία του ζήτησε να βοηθήσει στη διάσωση και απελευθέρωση των δελφινιών και την τοποθέτηση τους στο φυσικό τους περιβάλλον, τη θάλασσα.
Η οργάνωση κάλεσε τον Ο' Barry, μετά από μία μελέτη που ήδη έκανε για τα δελφίνια που ταξιδεύουν προκειμένου να πάρουν μέρος σε ειδικά σόου και βασανίζονται περισσότερο από όλα τα άλλα δελφίνια, τα οποία εκμεταλλεύονται οι διοργανωτές .
Οι συνθήκες είναι ακόμη χειρότερες και από τα ζώα των ζωολογικών κήπων
Η ομάδα συγκροτήθηκε υπό τον ακτιβιστή για τη διάσωση αυτών των δελφινιών στο Karimum Jawa Εθνικό Πάρκο.
Πρόκειται για μία επικερδή επιχείρηση στην Ινδονησία και καθώς πληρώνονται φόροι γι αυτά τα σόου , η κυβέρνηση τα στηρίζει.
Η διάσωσή τους εν προκειμένω ήταν δύσκολη και απογοητευτική και ο O' Barry παρά τη διάσωση των πρώτων 3 δελφινιών προσέκρουσε σε ισχυρά συμφέροντα που στηρίζουν τέτοιες επιχειρήσεις.
Τα δελφίνια πρέπει να επιστρέψουν όλα στη θάλασσα, δήλωσε ο ακτιβιστής, και πρέπει να τα αφήσουμε μόνα τους , στην ησυχία τους και στο φυσικό τους περιβάλλον.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.