Για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών μέσω Διαδικτύου πρόκειται να κατηγορηθεί ο συντάκτης του mail που προεξοφλούσε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εντός Σαββατοκύριακου του Πάσχα. Όπως έγινε γνωστό η Προκαταρκτική Έρευνα συνεχίζεται στον ελληνικό και διεθνή χώρο.


Ο αποστολέας εντοπίστηκε μετά από συντονισμένες έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ζήτησε συνδρομή μέσω της ΕUROPOL, από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόκειται για ένα στέλεχος μεγάλης επενδυτικής τράπεζας στο Λονδίνο, που απέστειλε το επίμαχο e-mail σε έλληνα χρηματιστή, ο ρόλος του οποίου ερευνάται. Από εκεί και πέρα το επίμαχο mail κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και έφτασε σε χρηματιστηριακούς παράγοντες, προκαλώντας πανικό και οδηγώντας το Γενικό Δείκτη Τιμών του Χ.Α. σε σημαντικές απώλειες (2,62%) τη Μ. Τετάρτη.

Παράλληλα εκτόξευσε τα spread (1.185 μ.β.) και τα ασφάλιστρα κινδύνου- cds (1.275 μονάδες - η απόδοση τους αυξήθηκε στο 19,95%).
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.