Στα 120 εκατομμύρια ανήλθαν οι μίζες της Ferrostaal  για τα υποβρύχια σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες της Καθημερινής, ενώ μετά τον Τσοχατζόπουλο, αρχίζει να ξετυλίγεται και κουβάρι που φτάνει στον Παπαντωνίου:
Οι παράνομες χρηματοδοτήσεις προκειμένου να κερδίσει η κοινoπραξία HDW Ferrostaal τη σύμβαση για την κατασκευή των υποβρυχίων τύπου 214, άρχισαν να εκταμιεύονται ....
τον Μάιο του 2000, και είχαν υπολογιστεί να φτάσουν τα 120 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τμήμα του γερμανικού κατηγορητηρίου για τα υποβρύχια που έχει περιέλθει σε γνώση του ΣΚΑΪ, οι υπεύθυνοι των γερμανικών εταιρειών καταθέτουν ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν «μαύρες» πληρωμές, διαφορετικά αυτό θα το έπρατταν οι Γάλλοι ανταγωνιστές τους.
Από την δικογραφία, επίσης, προκύπτει ότι πληρωμές τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ έγιναν και το 2002, μέσω Κύπρου, προκειμένου οι γερμανικές εταιρείες να κερδίσουν την σύμβαση και για τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων υποβρυχίων τύπου 209 επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν τα ονόματα βουλευτών  από το ΠΑΣΟΚ που θα συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή για τις ευθύνες Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων είναι οι : Άγγελος Μανωλάκης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Μαρία Μίχου, Σπύρος Μοσχόπουλος, Μάρκος Μπόλαρης, Μιχάλης Παντούλας, Άγγελος Τόλκας.
Δεν αποτελεί έκπληξη που δεν συγκαταλέγεται   κάποιο από τα παλιά και πρωτοκλασάτα κοινοβουλευτικά στελέχη. Μήπως δεν αντιλαμβανόμαστε που θα οδηγηθεί και αυτή η υπόθεση;





Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.