Μάθημα για όλους τους υπερφίαλους, καλαμοκαβαλημένους του πλανήτη (και ειδικά για τα ντόπια λαμόγια) αποτελεί το ύφος του  φανφαρόνου - σε άλλες περιπτώσεις νταβατζή των χρεοκοπημένων οικονομιών - κατά την εκφώνηση της ποινής της φυλάκισής του μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η δικαστής δεν δέχτηκε το αίτημα των συνηγόρων του για καταβολή εγγύησης 1 εκ. δολαρίων και όρισε νέα δικάσιμο για τις 20 Μαΐου.Η συνεδρίαση θα γίνει κεκλεισμένων την θυρών, ενώ 16μελές σώμα ενόρκων θα αποφασίσει αν θα γίνει δίκη κι αν θα κριθεί εκ νέου προφυλακιστέος. Το σκεπτικό της Δικαστού ήταν ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί την εγγύηση γιατί ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος θα μπορούσε να καταβάλλει οποιοδήποτε ποσό. Άρα η θρασύτητα και ο τσαμπουκάς κομμένα για τον κ. Στρος Καν.
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ένας πολιτικός που είχε συνηθίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του να διαμένει σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων και να ταξιδεύει πάντα στην πρώτη θέση των αεροπλάνων, θα φιλοξενηθεί το άμεσο προσεχές διάστημα στις διαβόητες φυλακές της πόλης της Νέας Υόρκης, στο νησί Ράικερς.

Μια άλλη εμπειρία για τον νταβατζή των οικονομιών ήταν όταν υποχρεώθηκε να σταθεί δίπλα σε κοινούς εγκληματίες (φαντάζομαι κι αυτός με την ιδιότητα τουλάχιστον του οικονομικού εγκληματία και του φερόμενου ως βιαστή) για να αναγνωριστεί από την δύστυχη καμαριέρα. Κατά κόσμον Οφηλία, καταγόμενη από τη Γουινέα και μελαμψή στο χρώμα, μητέρα ενός παιδιού και εργαζόμενη τα τελευταία τρία χρόνια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.



Ο αδερφός του θύματος έδωσε συνέντευξη

Ο αδερφός της γυναίκας που κατήγγειλε τον Στρος Καν για απόπειρα βιασμού έδωσε συνέντευξη στην MailOnline και αποκάλυψε όσα του είπε η αδερφή του. Προς εκείνον ήταν το πρώτο τηλέφωνο που έκανε η 32χρονη Οφηλία (όπως φέρεται να είναι το όνομά της) μετά την επίθεση. Εκλαιγε με λυγμούς και ψέλλιζε: «Κάποιος μου έκανε κάτι πολύ άσχημο». Όπως είπε η γυναίκα, ο Στρος Καν την κλείδωσε μέσα στο δωμάτιο και της επιτέθηκε δύο φορές.

Ο αδερφός της της είπε να μην πει τίποτε σε κανέναν και αμέσως έψαξε να βρει δικηγόρο για να την υπερασπιστεί.

«Είναι μία γυναίκα που εργάζεται πολύ σκληρά και δεν πειράζει κανένα. Είμαστε μετανάστες από τη Δυτική Αφρική, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και το μόνο που θέλει είναι η δουλειά της» είπε ο αδερφός της στην εφημερίδα και πρόσθεσε: «Την αγαπάω πολύ, είναι η μικρή μου αδερφή και τώρα έχει αρχίσει να συνέρχεται. Βρίσκεται σε ένα απολύτως ασφαλές μέρος και θα μείνει εκεί το επόμενο διάστημα».




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.