Η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσαν χθες ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να κηρύξει στάση πληρωμών τον Ιούλιο, καθώς αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατή η εκταμίευση της 5ης δόσης. 


Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Καρολάιν Ατκινσον δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποδεσμεύσει το μερίδιό του για τη δόση του επόμενου μήνα, εάν η Ελλάδα δεν έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή της (επί της ουσίας εάν δεν έχει συμφωνήσει η Ευρωζώνη σε νέα βοήθεια) τουλάχιστον για το 2012. 
Ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είπε ότι τα κράτη-μέλη δεν θα είναι εγκαίρως έτοιμα για να καλύψουν και το μερίδιο του ΔΝΤ. 
Ακόμη χειρότερα, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας κ. Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι η Ολλανδία δεν πρόκειται να καταβάλει το δικό της μερίδιο εάν δεν εκταμιεύσει το ΔΝΤ το δικό του. 
Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι για οποιοδήποτε νέο δάνειο θα ζητήσει να τεθούν ως εμπράγματες εξασφαλίσεις περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου. 
Στο παρασκήνιο εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια για να αποτραπεί η στάση πληρωμών, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα ολοκληρωθούν στην Αθήνα οι διαπραγματεύσεις για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο και τις αποκρατικοποιήσεις.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.