Διαβάζουμε στις εφημερίδες για την κάθετη πτώση στις τιμές των ακινήτων στην Ιρλανδία και αντιπαραβάλλουμε στοιχεία που έχουμε για μια από τις περιοχές προαστίων της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Ιρλανδική Στατιστική Υπηρεσία τα διαμερίσματα στο Δουβλίνο παρουσιάζουν πτώσεις της αξίας τους μέχρι και 52% και στα σπίτια η πτώση αγγίζει το 45%.
Είναι το αποτέλεσμα του σκασίματος της "φούσκας" των τιμών ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης και της ένταξης στο πρόγραμμα της οικονομικής βοήθειας.
Στην Περαία μέχρι και 50 % έχουν μειωθεί οι τιμές ακινήτων φιλέτων τα τελευταία δύο χρόνια και οι πτώσεις αυτές συμπαρασύρουν και τις τιμές των μισθωμάτων. Παρόλα αυτά όμως λόγω της οικονομικής στενότητας εξακολουθούν να μπαίνουν τα λουκέτα με αυξημένους ρυθμούς, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.